Teknoloji

Samsung Gear S2 güncellemeyle Gear S3’te sunulan bazı özelliklere kavuşuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung gear s2Samsung’un en yeni akıllı saati Gear S3, IFA 2016’da tanıtılmış ve geçtiğimiz hafta itibarıyla Türkiye pazarına giriş yapmıştı. Gear S3, çeşitli yenilikleri de beraberinde getiriyor. Ancak bu yeniliklerin bazılarını deneyimlemek için illa bir Gear S3 sahibi olmak gerekmiyor. Samsung Gear S2 de güncellemeyle Gear S3’te sunulan bazı özelliklere kavuşuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Video: Samsung Gear S3 kutusundan çıkıyor

Samsung markası taşımayan telefonlarda da Samsung Pay desteği sunmak, Gear S3’ün en önemli özellikleri arasında yer alıyor. Ancak söz konusu özellik, Gear S2 kullanıcılarına ulaştırılacak yenilikler arasında bulunmuyor.

Gear S2’yi bir tür “öncü kuvvet” şeklinde nitelemek yanlış olmayacaktır. Samsung ilk kez bu modelde dönen ekran çerçevesiyle kontrol özelliğini sunmuştu. Bu nedenle Samsung Gear S2 bir tür test sahası olarak değerlendirilebilir. Gear S3 ise konseptin daha rafine bir versiyonu olarak nitelenebilir. Gear S2’nin Gear S3 ile tamamen aynı çizgiye yerleşmesi mümkün olmasa da, yayınlanan güncelleme Gear S2’yi Gear S3’e biraz daha yaklaştırıyor.

samsung-gear-s2-guncelleme-061216-2Güncelleme ile Gear S2’nin dönen ekran çerçevesi, “evet veya hayır” aksiyonlarını gerçekleştirmek için kullanılabilecek. Örneğin, telefona gelen bir arama çerçeveyi saat yönüne doğru çevirerek yanıtlanabilecek. Saat yönünün tersine çevirmek ise aramanın reddedilmesini sağlayacak. Bu çerçeve üzerinden gelen etkinlik taleplerini reddetme, alarm erteleme gibi işlemler de gerçekleştirilebiliyor. Gear S2 sahipleri, güncellemeyle Gear S3 için hazırlanan saat arayüzlerini de indirebilecek.

Samsung Gear S2 güncellemeyle el yazısı desteği de sunmaya başlıyor

Güncellemenin Gear S2’ye getirdiği bir diğer yenilik ise el yazısı desteği oluyor. Söz konusu destek ilk etapta sadece Mesajlar uygulamasıyla sınırlı olsa da, akıllı saatin yaşattığı deneyimi zenginleştiriyor.

samsung-gear-s2-guncelleme-061216-3 SOS özelliği ve S Health uygulamasındaki değişikler, güncellemenin Samsung Gear S2’ye getirdiği diğer yenililer arasında bulunuyor.

samsung-gear-s2-guncelleme-061216-4

İLGİLİ HABERLER