Teknoloji

Samsung Gear S2 3G modelinin yenisi e-SIM kart barındıracak

samsung gear s2 3g

Samsung, Gear S2 akıllı saatinin 3G bağlantı özelliğine sahip versiyonunda önemli bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. Şirket, yeni versiyonda geleneksel SIM kart yerine elektronik bir SIM kart kullanacak. Böyelikle Samsung Gear S2 3G, eski bir teknolojiyi kullanmaktan vazgeçip yerine tamamen dijital bir çözümü tercih eden ilk ana akım bağlı giyilebilir cihaz olacak. Bu değişiklik sayesinde Samsung cihazda kendisi için biraz daha alan açabilecek.

Bir nano-SIM kart yuvasının bile normalde bataryanın kaplayabileceği bir alanı işgal ettiğini unutmamak gerekiyor. Mart ayında raflardaki yerini alacak cihaz için GSMA ve dünyanın dört bir yanındaki mobil operatörlerin onayı alınmış durumda. Ancak e-SIM standardı henüz Türkiye’de desteklenmediği için Gear S2’nin bu versiyonunu ülkemizde görmek mümkün olmayacak.

Samsung’un projede beraber çalıştığı mobil operatörler arasında Vodafone, Telefonica, Orange, Singtel, M1 Limited ve StarHub gibi şirketler yer alıyor. Bu şirketler arasında ABD’de faaliyet gösteren bir ismin olmaması da ayrıca dikkat çekiyor. AT&T ve T-Mobile gibi Amerikan operatörleri, halihazırda iPad Air’in hücresel bağlantılı versiyonunda e-SIM kart desteği sunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Gear S2 İncelemesi

Samsung, e-SIM kartların yaygınlaşmasıyla birlikte giyilebilir cihazların benimsenmesinin önündeki önemli bir engelin de aşılması öngörülüyor. Vodafone yöneticisi Patrick Chomet ise e-SIM barındıra Gear S2 3G’nin hücresel bağlantılı yeni nesil cihazlara öncülük edeceğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER