Manşetler

Samsung Galaxy Z: Samsung Galaxy S II’den daha zayıf ancak hâla güçlü

Samsung’un en yeni Android akıllı telefonuyla ilgili detaylar ortaya çıktı. Hatta Samsung Galaxy Z olarak adlandırılan bu cihaz için İsveç’te ön siparişler alınmaya başlamış bile.

4.2 inç’lik WVGA ekranlı akıllı telefon Samsung Galaxy S II’nin zayıflatılmış bir versiyonu olarak nitelendirilebilir. Galaxy Z’nin Galaxy S II ile geçen yılın Galaxy S’i arasındaki boşluğa konumlandırılması bekleniyor. Galaxy Z’de Galaxy S II’deki Super AMOLED Plus ekranın yerine Super Clear LCD kullanılmış. Ayrıca Galaxy S II’deki 1.2 GHz’lik işlemci yerini 1 GHz’lik çift çekirdekli işlemciye bırakmış.

Galaxy Z’de 5 megapiksellik, otomatik odaklı ve LED flaşlı, ayrıca HD video kayıt yeteneğine sahip kamera bulunuyor. Bunun yanında video görüşmeleri için ön taraf kamerası mevcut. WiFi, Bluetooth, Bluetooth 3.0 + HS ve GPS gibi bağlantı seçeneklerini barındıran Samsung’un akıllı telefonunda 8 GB’lık dahili depolama alanı yer alırken microSD kart yuvası sayesinde ek depolama alanı da mümkün kılınmış. FM radyo özelliğini de belirtmeden geçmeyelim.

125.3 x 66.1 x 9.45 mm’lik boyutlara ve 135 gr. ağırlığa sahip olan Samsung Galaxy Z hemen hemen Galaxy S II ile aynı boyutlara sahip, sadece biraz daha kalın. Cihazın İsveç dışındaki çıkış takvimi bilinmiyor. SIM kilitsiz cihazın İsveç satış fiyatı 3995 kron (1027 TL) olarak belirlenmiş.

İlgili – Samsung Hub

İLGİLİ HABERLER