Manşetler

Samsung Galaxy Tab Turkcell ile birlikte 1699 TL’lik peşin fiyatla Türkiye’de – Galeri & Video

25112010095Samsung’un geçtiğimiz Eylül ayının başında IFA 2010’da tanıttığı Android 2.2 Froyo sürümüyle çalışan tableti Samsung Galaxy Tab yaklaşık üç ay sonra Türkiye’de piyasaya çıkıyor. Bugün İstanbul’da Ritz Carlton Hotel’de düzenlenen tanıtım toplantısıyla Galaxy Tab basın mensuplarıyla buluştu.

7 inç’lik, 1024 x 600 çözünürlüklü dokunmatik ekrana sahip olan Galaxy Tab, Android 2.2 Froyo ile çalışmasının doğal bir sonucu olarak Flash Player 10.1 desteği de sunuyor. Yani bu tabletle Flash tabanlı siteleri bile rahatlıkla gezebilirsiniz. Samsung’un 1 GHz’lik Hummingbird işlemcisinin bulunduğu Galaxy Tab’in 16 ve 32 GB’lık depolama seçenekleri bulunuyor. Arka tarafında 3 megapiksellik, otomatik odaklı ve 720p HD video kayıt yetenekli bir kamera bulunan Galaxy Tab’in ekranının üstünde de video aramaları için 1.3 megapiksellik ikinci bir kamera eklenmiş. 3.5 mm’lik kulaklık jakı ve hoparlörler de Galaxy Tab’in eksiksiz multimedya deneyimi sunmasına katkıda bulunanlar arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy Tab Türkiye’de Turkcell tarafından satılacak. Şu anda sadece 16 GB’lık 3G + WiFi modeli satılacak. Bu tablete hem sözleşmeli hem de sözleşmesiz yollarla sahip olmak mümkün olacak. Bireysel kullanıcılar 24 ay boyunca ayda 99 TL ödeyerek Samsung Galaxy Tab’e sahip olabilecek. Bu kapsamda aylık 1 GB internet erişimi ve geceleri ücretsiz konuşma ve SMS abonelere hediye edilecek. Kurumsal kullanıcılar da İşTcell avantajları ve 12 aylık taksit imkanıyla Galaxy Tab’i satın alabilecek. Sözleşmeye bağlı kalmak istemeyenler de 1699 TL peşin fiyatla Samsung Galaxy Tab’i satın alabilecek.

Samsung Galaxy Tab Türkiye’ye içerik bakımından da boş gelmiyor. Turkcell’in Pusula, Yedekleme, Gündem gibi Android tabanlı uygulamaları Galaxy Tab’e yüklü geliyor. Bu arada İBB Trafik, Yemeksepeti vb. popüler servis ve web sitelerinin uygulamaları da Samsung Android Market üzerinden sunulacak. Üstelik bu uygulamalar Samsung Galaxy Tab’in ekranına uyumlu hâle getirilmiş şekilde çıkarılacak.

Basın toplantı salonunda bulunan Galaxy Tab’lerden bir tanesini aldık ve sizin için görüntüledik. Arayüz ve tasarım hakkında fikir verecek bir video klip aşağıda yer alıyor. Ayrıca basın fotoğraflarını ve bizim çekmiş olduğumuz fotoğrafları da aşağıdaki galeride bulabilirsiniz. Daha fazla ayrıntılı bilgi de yine aşağıdaki basın bülteninde yer alıyor.

Video: Samsung Galaxy Tab Türkiye’de

Galeri: Teknoblog’un objektifinden Samsung Galaxy Tab
[nggallery id=453]

Galeri: Samsung Galaxy Tab Basın Fotoğrafları
[nggallery id=452]

BASIN BÜLTENİ

Samsung Galaxy Tab: Türkiye’de sadece Turkcell’le

Pazara sunulduğu tarihten itibaren, ilk 12 gün içinde 700.000 adet satılan Samsung Galaxy Tab, Türkiye’de ilk kez Turkcell 3G farkı ve avantajlarıyla piyasaya çıkıyor. Bir tabletten beklenecek her şeyi sunmasının yanı sıra ses, kısa mesaj ve görüntülü görüşme özellikleri olan Samsung Galaxy Tab’e Turkcell müşterileri avantajlı konuşma, mesajlaşma ve internet teklifleriyle sahip olacak

Samsung Electronics tarafından teknoloji tutkunları için geliştirilen  Samsung Galaxy Tab, Türkiye’nin lider iletişim ve teknoloji şirketi Turkcell tarafından Türkiye’de ilk kez Turkcell müşterileriyle buluşturulacak. 7 inç (~17.78 cm ) boyutunda ve 1024 x 600 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekranıyla tablet kategorisine yeni bir soluk getiren cihaz, aynı zamanda bir cep telefonu gibi kısa mesaj, sesli/görüntülü görüşme özelliklerine sahip.

Mobil işletim sistemi Android’in 2.2 sürümüyle çalışan ve donanımıyla mevcut en güçlü tabletler arasında bulunan Samsung Galaxy Tab, Turkcell’in bireysel müşterileri için 24 aylık taksit seçeneğiyle Turkcell İletişim Merkezleri’nde ve zincir mağazalarında yalnızca 99 TL’ye, üstelik gece bedava konuşma ve mesajlaşma ile 1GB internet paketiyle beraber sunuluyor. Samsung Galaxy Tab’e daha fazla internetle sahip olmak isteyenler, ayda sadece 10 TL daha ödeyerek 4 GB internet paketinden yararlanabiliyorlar. Kurumsal müşteriler ise Samsung Galaxy Tab’e 24 aylık kontratlı tekliflerin yanı sıra İşTcell’lilere özel 12 aylık taksit seçenekleriyle de sahip olabiliyor.  Samsung Galaxy Tab’e kontratsız 1.699 TL’ye sahip olmak da mümkün.

Samsung Electronics Türkiye, Cep Telefonları Pazarlama Direktörü Attila Algan Galaxy Tab’in Türkiye pazarına girişiyle ilgili olarak; “Galaxy Tab, sunduğu gelişmiş özellikleri ile tablet piyasasına yeni bir soluk kazandıracak. Nerede olursa olsun tüketicinin mobil deneyimini kusursuz kılacak olan bu cihaz, tablet pazarına eşsiz bir girişim niteliği taşıyor. Güçlü ve yenilikçi yapısıyla fark yaratacak olan Galaxy Tab’in Türkiye’deki varlığını, Turkcell gibi bir iletişim deviyle kuvvetlendiriyor olmamızdan heyecan duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

Samsung Galaxy Tab’i Türkiye’de ilk kez Turkcell müşterilerine sunmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, “Samsung Galaxy Tab ile müşterilerimiz hem Turkcell 3G hızıyla her an, her yerden e-maillerine ulaşmanın ve internette gezinmenin hayatlarına getireceği kolaylığı ve zenginliği yaşayacak hem de bir cep telefonunun sahip olduğu tüm özelliklerden faydalanabilecek” dedi.

190.1 x 120.45 x 11.98 mm boyutunda ve 385 gram ağırlığında tasarlanan Galaxy Tab’ın ön yüzünde görüntülü görüşme için 1.3 megapiksel kamera ve dört adet dokunmaya duyarlı tuş, arka yüzünde  3.2 megapiksel kamera ve hemen yanında led flaş, üst kısımda 3.5 mm kulaklık girişi, alt kısımda hoparlör ve 30 pinlik şarj ve data girişi, sağda mikrofon ve solda ses tuşları, cihazı açma – kapama tuşu, tabletin kapasitesini 16GB lık dahili hafızasının yanı sıra ,  32 GB daha yükselten microSD ve standart sim kart girişleri bulunuyor.

PowerVT SGX540 grafik yongası ile desteklenmiş 1 GHz Cortex A8 işlemcisi bulunan cihazın bataryası, 7 saat video izlemeye olanak tanıyor. 512 MB RAM’iyle rakiplerine fark atan Galaxy Tab, zengin uygulamalarla birlikte geliyor. Samsung Galaxy Tab ile müzik dinlemek, e-kitap okumak, oyunlar oynamak, Google Maps’in navigasyon özelliğinden faydalanmak ve zengin Samsung market uygulamalarından yararlanmak mümkün.

Kullanıcılara daha hızlı internet bağlantısı olanağı tanıyan HSDPA (7.2 Mbps) / HSUPA (5.76 Mbps) ile uyumlu çalışan ve flash destekli Galaxy Tab’ın kuşkusuz en üstün avantajlarından biri, cep telefonu işlevi de görmesi. Samsung Galaxy Tab ile konuşmak için Bluetooth kulaklık, kablolu kulaklık veya hands-free (eller serbest) modu kullanılabiliyor.

Samsung Galaxy Tab için bireysel ve kurumsal teklifler:

Turkcell Kullanımı Aylık KDV ve ÖİV DahilToplam Fiyat
Samsung Galaxy Tab 1 GB İnternet Paketi

+ Akşam 09:00 – Sabah 09:00 Turkcell’lilerle bedava konuşma ve mesajlaşma

99 TL x 24 ay
4 GB İnternet Paketi

+ Akşam 09:00 – Sabah 09:00 Turkcell’lilerle bedava konuşma ve mesajlaşma

109 TL x 24 ay

Samsung Galaxy Tab sadece kurumsal müşterilere özel teklifler:

Turkcell Kullanımı Aylık KDV ve ÖİV DahilToplam Fiyat
Samsung Galaxy Tab 1 GB İnternet Paketi

+ Akşam 09:00 – Sabah 09:00 Turkcell’lilerle bedava konuşma ve mesajlaşma

169 TL x 12 ay
4 GB İnternet Paketi

+ Akşam 09:00 – Sabah 09:00 Turkcell’lilerle bedava konuşma ve mesajlaşma

179 TL x 12 ay
İLGİLİ HABERLER