Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S3 IFA 2016’da gözler önüne çıkabilir

samsung galaxy tab s3Samsung’un Kolombiya ofisi, Galaxy Tab S3 tabletin varlığını doğruladı. Söz konusu cihaz, Güney Koreli şirketin amiral gemisi Android tablet serisinin en yeni üyesi olacak. Kolombiya ofisi, tabletin eylül ayında görücüye çıkacağı bilgisini de verdi. Bu da tabletin IFA 2016 kapsamında resmen duyurulması ihtimalini önemli ölçüde artırıyor.

Söz konusu mini duyuru, Samsung Galaxy Tab S3 ile ilgili başka bir detay vermiyor. Satır aralarındaki mesajlar ise Galaxy Tab S3’ün Samsung tarafından Gear S3 akıllı saat kadar ön plana çıkarılmayacağını gösteriyor. Bir tabletin bir akıllı saatin gölgesinde kalmasının bugüne kadar pek sık rastlanan bir durum olmadığını belirtmek gerekiyor.

Samsung’un Kolombiya ofisi tarafından yapılan küçük doğrulamada, cihazın işlemcisinin gelişmiş kapasitesine dikkat çekildi ve tabletin bazı yenilikleri beraberinde getireceği belirtildi. Ancak bu tarz kalıpların tüm yeni ürünlerin tanıtımında kullanıldığını unutmamakta fayda var.

Galaxy Tab S3’ün Galaxy Tab S2 ile benzer özelliklere sahip olacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. Duyurulmadan önce üst sınıf Android tablet segmentinin merakla beklenen üyelerinden biri olan Galaxy Tab S2, tanıtılmasının ardından hayal kırıklığı yaratmıştı. Dolayısıyla Galaxy Tab S3’ye dair değişim beklentisi de yükselmiş durumda.

Samsung Galaxy Tab S3 Qualcomm Snapdragon 652 işlemciyle gelebilir

Çin’in telekomünikasyon onay kurumu TENAA’ya gönderilen belgeler, Galaxy Tab S3’te Qualcomm Snapdragon 652 işlemci ve 3 GB RAM’in bulunabileceğini işaret etmişti. RAM ile birlikte 2 megapiksel çözünürlüğe kavuşan ön kamera da iyileştirilecek gibi gözüküyor. Ancak 8 megapiksel arka kamera ve 2048×1536 piksel çözünürlüklü ekran gibi bileşenlerin muhafaza edilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER