Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S3’e ait basın fotoğrafları sızdı

samsung galaxy tab s3Samsung kimi ürünlerini resmi duyuru öncesinde iyi biçimde gizlemeyi başarsa da, bazı ürünlerde aynı performansı sergileyemiyor. Galaxy Tab S3 tablet, Güney Koreli üreticinin koruyamadığı sırlar arasındaki yerini şimdiden almış durumda. Evan Blass tarafından paylaşılan resmi basın fotoğrafları, tabletin biraz daha net biçimde görülmesini sağladı.

Samsung Galaxy Tab S3 iki farklı versiyonla potansiyel müşterilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Galaxy Tab S3 8.0 olarak adlandırılan küçük versiyon, geçtiğimiz ay Çin’in cihaz sertifikalandırma kurumu TENAA’nın belgelerinde de boy göstermişti. Belgelerde yer alan fotoğraflarda serinin daha önceki üyelerine kıyasla tasarımda bir farklılık da göze çarpmamıştı.

Daha önceki sızıntılara göre, Galaxy Tab S3 8.0 sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 652 işlemci barındıracak. Bu işlemciye Adreno 510 grafik işlemcisiyle 3 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. 8 megapiksel arka kamerayı cihazın önünde bulunan 2 megapiksel kamera tamamlayacak. Yazılım kanadında ise yeni Samsung Galaxy Tab S3 tabletlerin kutularından Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle çıkması bekleniyor.

Galaxy Tab S serisinin daha önceki modellerinde olduğu gibi, Galaxy Tab S3 modellerinde de yüksek çözünürlüklü ekranların bulunacağı belirtiliyor. Hem 8 inç hem de 9.7 inç ekranlı modelde 2048 x 1536 piksel ekran çözünürlüğü sunulacak.

Sızan özelliklere ve fotoğraflara bakıldığında Galaxy Tab S3’ün Tab S2’ye kıyasla küçük bir yükseltme niteliği taşıyacağı görülüyor. Ancak grafik işlemcisinin selefine göre gelişmiş olması sayesinde cihazın görsel açıdan daha kuvvetli bir deneyim sunabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER