Teknoloji

Samsung Galaxy Tab için tahmini Avrupa satış fiyatı: 699 ve 799 avro

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un dünkü IFA 2010 toplantısında tanıtılan Galaxy Tab’in ilk etapta açıklanmayan fiyat bilgileri ilerleyen saatlerde ortaya çıkmaya başladı. Her ne kadar Samsung IFA süresince bir fiyat açıklamasında bulunmayacağını ve ortalıkta dolaşan fiyatların söylentiden ibaret olduğunu söylese de, ne demişler, “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz”.

Resmi olmayan bilgilere göre Galaxy Tab Fransa’da 699 avro, Almanya’da ise 799 avroluk fiyat etiketiyle satılacak. Bu fiyatlar büyük ihtimalle sırasıyla 16 GB ve 32 GB’lık ürünlerin fiyatları olmalı. Bu fiyatlar Apple’ın 3G + WiFi iPad modelleriyle birbirine fazlasıyla yakın, ancak Apple’ın ürününün her iki fiyat noktasında da Galaxy Tab’e göre iki kat depolama alanı sunduğunu da gözden kaçırmamak gerekiyor. Bu arada İngiliz ithalatçı Expansys de Samsung Galaxy Tab’i kataloguna eklemiş. Ancak bu satıcı fiyatta biraz uçmuş gibi görünüyor: 16 GB’lık ürün için 680 pound (816 avro) isteniyor.

Bu arada yazının başında belirttiğimiz gibi Samsung IFA 2010 süresince hiçbir resmi fiyat bilgisi vermeyeceğini söylese de, aslında tavsiye ettiği satış fiyatını ima etmedi değil. Şirket İsveç’te bu ürünün vergiler dahil 9000 İsveç kronu (968 avro) karşılığında satılacağını duyurdu. Diğer bir deyişle, yukarıdaki fiyattan vergileri düştüğünüzde, resmi olmayan tahminlere yakın bir fiyat aralığına denk geliyorsunuz.

İlgili – ARMdevices.net
İlgili – Journal du Geek
İlgili – Expansys
İlgili – Chip.de

İLGİLİ HABERLER