Teknoloji

Samsung Galaxy Tab için Android Gingerbread ve Honeycomb güncellemeleri için iyimser

official_6

Samsung’un yeni tableti Galaxy Tab’in Hindistan’daki lansman etkinliğinde memnun edici haberler verildi. Şirketin Hindistan’daki yetkililerine göre bu tablet sadece Android Gingerbread değil, Honeycomb güncellemesini de alıyor olacak. Aslına bakarsanız, yapılan bu açıklama kesin bir taahhütten daha çok bir niyet göstergesi niteliğini taşıyor.

Aslında Samsung yetkililerine benzer bir soru tabletin lansmanının yapıldığı IFA 2010’da da sorulmuştu. Şirket tableti Froyo’dan tabletler ile daha uyumlu çalışacak Android versiyonuna güncelleme konusunda istekli görünse de, herşey arama devinin yeni işletim sistemi versiyonu için belirleyeceği minimum donanım gereksinimlerine göre kesinlik kazanacak. Eğer Galaxy Tab şartları karşılayacak olursa, Samsung bu tablet için bir güncellemeyi memnuniyetle yayınlayacaktır.

Samsung Hindistan’ın yaptığı açıklamaya bakılırsa, ya Google Samsung ile Gingerbread’in minimum donanım gereksinimlerini paylaştı, ya da bu açıklama da Samsung’un kesin ürün haritası yerine ortaya koyduğu yeni bir beklenti. Lansman toplantısına katılan gazetecilere de tabletin güncelleme takvimiyle ilgili kesin bir bilgi verilmedi, zaten Google da her iki Android sürümü için de çıkış zamanını açıklamış değil.

Galaxy Tab’in yakın bir zamanda Turkcell ile Türkiye’ye geleceğini daha önce haber vermiştik.

İlgili – Android Community

İLGİLİ HABERLER