Teknoloji

Samsung yeni 4:3 Android tabletleri Galaxy Tab A serisini Rusya’da duyurdu

samsung-galaxy-tab-a-180315-6

Samsung, Rusya’da düzenlediği bir basın toplantısıyla Galaxy Tab A olarak adlandırdığı yeni orta segment tabletlerin duyurusunu gerçekleştirdi. 8 inç ve 9.7 inç ekranlı iki farklı seçenek şeklinde sunulan Samsung Galaxy Tab A tabletleri tıpkı Nexus 9 veya iPad gibi 4:3 görüntü oranlı ekranlarla geliyor.

Galaxy Tab A serisinin Galaxy Tab 4’ü takip edeceği şeklinde bazı haberler çıkmıştı, bu isim değişikliği muhtemelen Samsung’un ürün serisini basitleştirmek istemesinden kaynaklanıyor. Yeni Galaxy Tab A serisi tabletler 276 dolardan başlayan yurt dışı fiyatlarıyla sunulacak. Her biri metal tasarım, kablosuz şarj desteği gibi özelliklerle gelecek. Samsung üst sınıf malzemeler ve yenilikçi teknolojilerle tüketicilerin ilgisini çekmeyi hedefliyor.

Donanım özelliklerine bakacak olursak, Galaxy Tab A serisi tabletlerde 1024 x 768 piksel çözünürlüklü ekranlar mevcut. 1.2 GHz Cortex A53 tabanlı işlemci, 5 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera, 1.5 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası da diğer özellikler arasında yer alıyor. 8 inç ekranlı versiyonda 4200 mAh kapasiteli pil bulunurken 9.7 inç versiyonda ise 6000 mAh kapasiteli pilin yer aldığını görüyoruz.

8 inç ve 9.7 inç Galaxy Tab A tabletlerin her biri Wi-Fi veya Wi-Fi+LTE seçenekleriyle sunuluyor. 7.5 mm.’lik kalınlığa sahip gövdelerle birlikte gelen bu tabletler gelecek ay itibarıyla Rusya’da satışa çıkacak. 9.7 inç ekrnalı tabletin fiyatının 20990 ruble (896 TL) olarak belirlendiği söyleniyor. Tabletlerin küresel pazarda satışa çıkıp çıkmayacağı şu an için belli değil, daha fazla detay için birkaç hafta daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER