Manşetler

Samsung’dan yeni bir Ice Cream Sandwich tableti: Samsung Galaxy Tab 2

Samsung, yepyeni bir Android Ice Cream Sandwich tablet tanıttı. 7 inç’lik 1024 x 600 çözünürlüklü PLS LCD ekrana sahip olan Samsung Galaxy Tab 2, 2010 yılında çıkan ilk Samsung tableti Galaxy Tab‘in takipçisi niteliğini taşıyor. Galaxy Tab 2’de 1 GHz’lik çift çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, Wi-Fi ve 3 megapiksel arka kamera yer alıyor.

Samsung’un bu yeni tabletinin giriş seviyesi kullanıcıları hedefleyen bir model olduğunu düşündürten bazı detaylar mevcut. Öncelikle cihazın kamerası sabit odaklı ve LED flaş taşımıyor. Önde yer alan kamera ise 1.3 megapiksel ve üstü çözünürlüğe değil, sadece VGA çözünürlüğe sahip. 10.5 mm’lik kalınlığı da onu orijinalin dışındaki diğer Samsung tabletlerinden biraz daha kalın yapıyor.

Wi-Fi, Bluetooth 3.0, A-GPS, HSPA+ bağlantı desteği gibi bağlantı özelliklerine sahip olan bu modelin 16 GB ve 32 GB’lık iki farklı versiyonu bulunacak, ayrıca microSD kart yuvası sayesinde depolama kapasitesini daha da arttırma imkânı sunulacak. 4000 mAh’lik batarya cihazı kaldırmaya yetecektir, ancak nedense Samsung bunun ne kadar saat çalışma süresi sunacağını tam olarak açıklamamış.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich ile çalışan bu cihazda bazı TouchWiz modifikasyonları da yer alıyor. Samsung’un okuma, müzik, oyun hub’ları, ChatON IM uygulaması, Kies Air uygulaması ve DLNA desteği diğer Samsung tabletleri gibi Samsung Galaxy Tab 2’de de yer alıyor. Fiyat bilgisi henüz ortaya çıkmamış olsa da, Galaxy Tab 2’nin en son incelediğimiz tabletlerden biri olan Galaxy Tab 7.0 Plus modelinden daha ucuz olmasını bekleyebiliriz.

İlgili – Sammy Hub

İLGİLİ HABERLER