Teknoloji

Samsung Galaxy Tab 10.1’in Avustralya satışını Apple ile süren patent davası nedeniyle dondurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Galaxy Tab 10.1’in Avustralya’daki satışını ve tanıtım kampanyasını Apple ile sürmekte olan patent ihlâl davası sonuçlanıncaya kadar dondurma kararı aldı. Her iki şirketin hukuk ekipleri arasında dava muamelelerine verilen ara esnasında gerçekleşen bu yasal durum bir hakim kararıyla doğmuş olma niteliği taşımıyor. Eğer Apple patent davasını kaybederse, Samsung’un yapmadığı satışlardan doğacak zararını karşılayacak.

Ne doğabilecek zararların içeriği ne de iki şirket arasındaki anlaşmaların detayları açıklanmadı. Ancak daha önce ABD ve diğer ülkelerde aleyhine bir mahkeme emri çıkmaması için çabalayan Samsung’un bu hamlesi oldukça dikkat çekici. Samsung’un Galaxy Tab 10.1’in Avustralya versiyonundan üç adet örneği satışa çıkarmadan en az bir hafta önce Apple’ın hukuk ekibine teslim ettiği biliniyor. Güney Koreli şirket bu tabletin ABD’de satılandan farklı olduğunu belirtse de, bu farklılıkların nelerden kaynaklandığı konusunda bir bilgilendirme yapmıyor.

Yine de, Samsung’un Avustralya’daki davasına bakan avukat kendinden emin görünüyor. Avukata göre, Apple’ın argümanları ABD versiyonlarına baz alarak geliştirildi ve bu satış dondurma işleminin kısa süreli olacak. Sydney Fedaral Mahkemesi hakimi 29 Ağustosta davanın durumunu gözden geçirmek amacıyla bir duruşma düzenleyecek.

Bu arada Apple’ın avukatı Steven Burley, Cupertino merkezli şirketin diğer ülkelerde de Galaxy Tab 10.1 satışını dondurmak için çalıştığını belirtti. Buna rağmen, mahkemenin vereceği bir karar neticesinde patent davasında verilecek son karar beklenmeden, Güney Koreli şirket Avustralya’da tablet satışına yeniden başlayabilir.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER