Teknoloji

Samsung Galaxy Tab 10.1 yasaklama kararının gölgesinde Hollanda’da piyasaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-tab-10-1-inceleme-00021Geçtiğimiz hafta Galaxy Tab 10.1 tabletinin Hollanda dışındaki Avrupa Birliği ülkelerinde satışına kısıtlama getirilen Samsung, kendisine izin verilen yerlerde bu tableti vakit kaybetmeden piyasaya sürüyor. Söz konusu yerlerin başında doğal olarak Hollanda geliyor. Avrupa Birliği’nin diğer ülkelerinde yaşayanlar bekleyedursun, Samsung’un Honeycomb tableti bu ülkedeki mağazaların vitrinlerini süslemeye başladı.

Aslıdna Apple Hollanda mahkemelerine de ayrı bir yasaklama kararı için başvuruda bulunmuştu, ancak hakim bu yasak kararını onaylamayı reddetti. Bunun yerine davanın eylül ayında gerçekleştirilecek bir duruşmada görüşüleceğini söyledi. AFP’ye konuşan bir Samsung yetkilisi “Karar ne olursa olsun, 13 Ekim tarihine kadar işlerimizi planlanan şekilde yürütebiliriz.” diye konuştu. Söz konusu tarih, herhangi bir yasaklama kararının yürürlüğe girmesinin muhtemel olduğu en erken tarih olma niteliğini taşıyor.

Galaxy Tab 10.1 ilk etapta Hollanda’da tek bir mağazada satılıyor, daha geniş çaplı satışların ise 23 Ağustosta başlaması bekleniyor. Bu arada Samsung Galaxy Tab 10.1 bu ay sonuna kadar Turkcell aracılığıyla Türkiye’de de satışa çıkmış olacak.

İlgili – AFP

İLGİLİ HABERLER