Teknoloji

Samsung Galaxy S8 daha iyi sanal gerçeklik deneyiminin kapısını açabilir

samsung galaxy s8Samsung henüz Galaxy Note 7 krizinin yaralarını tam anlamıyla sarmış değil. Dolayısıyla Galaxy S8’den konuşmak için biraz erken olduğu söylenebilir. Ancak bu durum önümüzdeki yıl tanıtılması beklenen akıllı telefonla ilgili haberlerin sızmasını engellemiyor. Forbes tarafından yayınlanan bir haber, daha önce ortaya atılan bazı iddiaları tekrarlarken, cihazın grafik işlemcisi konusunda da dikkat çekici bilgiler barındırıyor.

Forbes’un haberine göre, Samsung Galaxy S8 ARM Mali-G71 GPU ile birlikte gelecek. Söz konusu grafik işlemcisinin fazlasıyla güçlü olduğunun altını çizmek gerekiyor. Bu GPU’ya 4K ekran ve Qualcomm Snapdragon işlemcisinin eklenmesiyle birlikte ortaya “canavar gibi” bir telefonun çıkması bekleniyor. Telefonun kullanıcıların ihtiyaç duyduğundan daha güçlü olabileceğine yönelik iddialar da şimdiden dile getiriliyor.

Ancak Samsung’un Galaxy S8’i bu kadar güçlü kılmayı istemesinin altında başka bir neden daha olabilir. Güney Koreli şirketin akıllı telefonla birlikte yeni bir sanal gerçeklik başlığını tanıtabileceği ve bu özelliklerle sanal gerçeklik başlığında daha gelişmiş bir deneyim sunabileceği belirtiliyor. Samsung’un Gear VR platformu için harcadığı mesai ve Note 7 ile birlikte başlığın yeni bir versiyonunun tanıtıldığı göz önüne alınınca bu ihtimal kulağa daha da gerçekçi geliyor.

Sanal gerçeklik pazarında hakimiyet kurmak için yaşanan rekabetin dozu da her geçen gün artıyor. PC tabanlı sanal gerçeklik başlıklarında Oculus Rift ve HTC Vive kapışırken, Sony de yakında piyasaya süreceği PlayStation VR ile rekabete oyun konsolu boyutu kazandıracak. Dolayısıyla Samsung’un da bu alanda yeni bir hamle yapması pek de şaşırtıcı olmayacaktır.

Samsung Galaxy S8 için daha titiz bir hazırlık süreci yürütülecek

Yine de, ortaya atılan her şeyin bir söylentiden ibaret olduğunu ve henüz Samsung tarafından doğrulanmadığını unutmamak gerekiyor. Galaxy Note 7 ile istemediği bir deneyim yaşayan Güney Koreli şirketin Galaxy S8’in hazırlık sürecinde her şeyi ince eleyip sık dokumasına kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER