Teknoloji

Samsung Galaxy S8 çerçevesiz OLED ekranla gelebilir

galaxy s7 nougat
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s8Galaxy Note 7 nedeniyle zor zamanlar geçiren Samsung, yaşadığı sıkıntılara rağmen yeni amiral gemisi üzerinde çalışmaktan vazgeçmiş değil. Samsung Galaxy S8 ile ilgili dedikodular ise şimdiden teknoloji dünyasının gündeminde fazlasıyla yer buluyor. The Investor’ın haberine göre, Galaxy S8 çerçevesiz OLED ekrana sahip olacak.

Söz konusu iddia, Samsung Display yöneticisi Park Won-sang’ın açıklamalarına dayandırılıyor. Park, cihazın ön yüzünün yüzde 90’ını kaplayan ekranın önümüzdeki yıl itibarıyla hazır hâle geleceğini açıkladı.

Bu açıklamayı iki farklı biçimde yorumlamak mümkün. Güney Koreli şirket yeni ekranını Galaxy S8’de kullanabileceği gibi, teknolojiyi gözler önüne serecek bir prototip telefon hazırlayabilir. Teknolojinin dünyasının beklentisi ise Galaxy S8’in çerçevesiz OLED ekranla gelmesi yönünde. Bu beklentinin gerçekleşmesi durumunda Güney Koreli şirket, Galaxy Note 7’nin yarattığı hayal kırıklığını daha kolay biçimde tamir edebilir.

Söz konusu iddianın gerçek olması durumunda Samsung Galaxy S8, ekran içine yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı ve ana ekran tuşu gibi bileşenleri barındırabilir.

Park Won-sang, bu kadar büyük bir ekranın sanal gerçeklik konusunda getireceği avantajlara da dikkat çekti. Park, büyük bir ekranın Gear VR ve Google Daydream VR gibi sanal gerçeklik başlıklarıyla daha sarmal bir deneyim sunabileceğini dile getirdi.

Samsung Galaxy S8 MWC 2017’de tanıtılabilir

Galaxy S8 ile ilgili duyuruların önümüzdeki dönemde artarak devam etmesi hiç şaşırtıcı olmayacaktır. Samsung’un yeni amiral gemisi telefonunu önümüzdeki şubat ayının sonunda Barselona’da düzenlenecek 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER