Teknoloji

Samsung Galaxy S8’in ön yüzeyinin tamamı ekranla kaplı olabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s8 konseptSamsung’un müstakbel amiral gemisi telefonu Galaxy S8 ile dedikoduların ardı kesilmiyor. Son dedikodulara göre, cihazın ön yüzeyinin neredeyse tamamını çerçevesiz ekran kaplayacak. Bu füturistik görüntü heyecan verici olsa da, akıllı telefonun arkasında çift kameralı kurulumun bulunmayacağı yönündeki dedikodu biraz can sıkabilir.

Galaxy S8, 2017’nin en merakla beklenen telefonları arasında yer alıyor. Samsung’un S8’de fiziksel ana ekran tuşundan vazgeçeceği ve bunun yerine ekranın altına sanal bir ana ekran tuşu ve parmak izi tarayıcısı yerleştireceği söyleniyor.

Galaxy S8’in bu füturistik ekran tasarımını taşıması durumunda bakışları üzerinde toplaması pek zor görünmüyor. Xiaomi de kısa süre önce neredeyse çerçevesiz bir ekran tasarımına sahip akıllı telefonu Mi Mix’i görücüye çıkarmıştı. Gelişen ekran teknolojileri sayesinde Samsung’un da çerçeve boyutunu minimize etmesi ve ekranın telefonun önemli kısmını kapsaması muhtemel görünüyor.

Samsung Galaxy S8 ekran boyutu bakımından seleflerine benzer bir yerde duracak

Galaxy S8’in ekran boyutu bakımından selefleriyle benzer bir yerde durması bekleniyor. Akıllı telefonun biri 5.1 inç, diğeri ise 5.5 inç ekranlı iki farklı versiyonla gelmesi öngörülüyor. Bazı pazarlarda Qualcomm Snapdragon 835 işlemcili versiyonuyla boy gösterecek olan Galaxy S8, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu pazarlarda ise Samsung’un kendi üretimi Exynos işlemciyle gelecek.

Galaxy S8’in şubat sonunda tanıtıldıktan sonra mart ayında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Ancak Samsung’un tüm denetim süreçlerini sağlama almak adına akıllı telefonun çıkışını nisana da bırakabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER