Teknoloji

Samsung Galaxy S8 bataryaları LG tarafından üretilebilir

samsung galaxy s7

samsung galaxy s8Samsung, Galaxy Note 7 ile yaşadığı sorunların daha sonra piyasaya süreceği telefonlarda tekrarlanmaması için çalışıyor. Bu çalışmalar doğrultusunda, önümüzdeki şubatta tanıtılması beklenen Galaxy S8’de LG tarafından üretilen bataryaların da kullanılabileceği belirtiliyor. Bataryaların aşırı ısınması ve bu ısınmadan kaynaklanan patlamalar, Galaxy Note 7’nin piyasadan çekilmesine neden olmuştu.

Galaxy Note 7’de kullanılan bataryalar, şirketin kendi pil üretim birimi Samsung SDI tarafından hazırlanmıştı. Güney Koreli elektronik devinin bu durum üzerine Galaxy S8’in bataryaları için farklı üreticilerle çalışabileceğine dair iddialar daha önce gündeme gelmişti. Maeil Business Newspaper’da yer alan habere göre, Samsung yöneticileri batarya tedariği için aralarında LG Chem’in de olduğu tedarikçilerle görüşüyor.

Samsung, LG Chem bataryalarını Galaxy Note 7’yi kurtarmak adına da kullanabilirdi. Ancak bataryaları telefona uygun hâle getirmek çok uzun zaman alacağı için şirketin bu yolu seçmediği düşünülüyor.

Samsung ve LG arasında batarya üretimi konusunda henüz bir anlaşmaya varılmış değil. Samsung’un en büyük rakiplerinden birinden yardım istemeden önce önündeki tüm seçenekleri değerlendirmeye almış olması muhtemel gözüküyor.

Samsung Galaxy S8 4K çözünürlüklü ekrana sahip olabilir

Samsung’un müşteri sadakatini tekrar kazanmak adına Galaxy S8’i normalden önce piyasaya çıkarabileceği söylentileri ortaya çıkmıştı. Ancak gelen son haberler bu söylentilerin doğru olmadığını ve şirketin standart takviminin dışına çıkmadığını gösteriyor. Samsung Galaxy S8, büyük ihtimalle 26 Şubat 2017’de MWC 2017 kapsamında düzenlenecek bir etkinlikle görücüye çıkacak. Akıllı telefonda şirketin kendi üretimi Exynos işlemcinin yanı sıra 3.2 GHz Qualcomm Snapdragon 830 işlemcinin kullanılması bekleniyor. 6 GB RAM, 30 megapiksel arka kamera ve 4K çözünürlüklü kamera muhtemel özellikler arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER