Teknoloji

Samsung Galaxy S8 6 GB RAM ve 256 GB depolama alanı seçeneğiyle gelebilir

samsung galaxy s8
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s82016’nın sonuna yaklaşırken, 2017’de piyasaya çıkacak yeni akıllı telefonlara dair bilgiler de gün yüzüne çıkıyor. Samsung’un yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S8 şimdiden önümüzdeki yılın en merakla beklenen akıllı telefonları arasında yer alıyor. Dolayısıyla bu cihaza dair dedikodular da sıklıkla gündeme geliyor. Son iddialara göre, Galaxy S8 için kullanıcılara 6 GB RAM ve 256 GB depolama alanı seçenekleri de sunulacak.

Hali hazırda Galaxy S7 ve S7 edge’de 32 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Bu alan günümüz standartları çerçevesinde oldukça küçük. Ancak kullanıcılar microSD kart desteğiyle bu alanı genişletebiliyor. Kaynaklar, Galaxy S8 ile kullanıcılara 256 GB’ye kadar dahili depolama alanı sunulacağını belirtirken, microSD kart desteğinin akıbeti konusunda şimdilik somut bir bilgi bulunmuyor.

Samsung daha önce Galaxy S6 serisinde microSD kart desteğine yer vermemiş, bu da şirketin sadık kullanıcılarının tepkisini çekmişti. Ancak 256 GB gibi bir dahili depolama alanının sunulması durumunda microSD kart desteğinin denklemden çıkarılması, pek de tepki çekmeyebilir.

Samsung Galaxy S8 ile ilgili bir diğer dedikodu ise cihazda 256 GB dahili depolama alanına 6 GB RAM’in eşlik edecek olması. Bu ihtimal de oldukça heyecan verici. Ancak RAM’in sadece doğru kullanılması durumunda verimli olduğunu unutmamak gerekiyor. Yeni ürünleriyle potansiyel müşterilerini etkileme konusunda eskisinden daha istekli olacak gibi görünen Samsung’un RAM gücünü performansa dönüştürme konusunda iyi bir iş çıkarması bekleniyor.

Samsung Galaxy S8 iki farklı versiyonla gelebilir

Galaxy S8’in iki farklı versiyonla geleceği söyleniyor. Samsung’un S6’dan bu yana sürdürdüğü yaklaşım göz önüne alınınca bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor. Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, basınç hassasiyetine sahip ekran gibi yeni bileşenleri, kameradaki iyileştirmelerin tamamlaması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER