Teknoloji

Samsung Galaxy S7 sızıntısı Exynos işlemcinin varlığını doğruluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s7

Samsung Galaxy S7 henüz duyurulmuş değil. Ancak cihaza dair pek çok bilginin internete sızmış olması, zaman zaman Galaxy S7’nin resmiyet kazanmadığı gerçeğinin unutulmasına neden oluyor. Ortaya çıkan son sızıntı, Samsung’un yeni amiral gemisindeki işlemci tercihi hakkında fikir edinmeyi sağlıyor.

Galaxy S7’de iki farklı işlemci sunulacağına dair haberler bir süredir konuşuluyor. Şirketin yeni akıllı telefonunda kendi üretimi Exynos işlemcinin yanı sıra Qualcomm tarafından üretilen bir Snapdragon serisi işlemciye de yer vermesi bekleniyor. Popüler benchmark sitesi AnTuTu kaynaklı son sızıntı ile Exynos işlemcili modelin varlığı tamamen doğrulanmış oluyor.

Benchmark testinde SM-G930F olarak anılan modelde Exynos 8890 işlemcinin yanı sıra 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde 5.1 inç ekran, 12 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza bulunuyor. Cihaz halen test aşamasında olarak gösterildiği için sonuçlar AnTuTu’nun Weibo sayfasından başka bir yerde görülemiyor.

Sızan bilgilerin yanlış olması daima ihtimaller dahilinde yer alsa da, telefondan neyin bekleneceği konusunda somut bir resim görmeyi mümkün kılıyor. İddia edilen özellikler arasında sadece 12 megapiksel arka kamera, potansiyel kullanıcıların canını sıkacak gibi gözüküyor. Ancak bu noktada megapikselin fotoğraf kalitesinin tek belirleyicisi olmadığını unutmamak gerekiyor. Güney Koreli şirketin yeni amiral gemisi telefonunu ve farklı versiyonlarını önümüzdeki ay Barselona’da düzenlenecek 2016 Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER