Manşetler

Samsung Galaxy S6 ve S6 edge fiyatlarında indirime gidebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-s6-ve-s6-edge-inceleme-00068

Samsung Electronics geride kalan ikinci mali çeyrek finans raporunu paylaştı. Sonuçlar şirketin birkaç hafta önce yaptığı tahminlerle örtüşüyor. Şirketin net kârı yıldan yıla yüzde 8 oranında düşerek 5.75 trilyon won’a (13.6 milyar TL) geriledi. Satışlardan elde edilen gelir de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 civarında azalarak 48.5 trilyon won (115 milyar TL) olarak kaydedildi.

Samsung’un elde ettiği kazancın önemli bir kısmı mobil birimden değil, yarı iletken teknoloji işlerinden geliyor. TV ve panel birimi de düşük sezon dönemi nedeniyle zayıf performans sergiledi. Her ne kadar bir önceki çeyrek yıla göre kazanç bakımından hafif bir iyileşme gösterilmesini sağlasalar da Samsung, Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge akıllı telefonlarının düşük sevkiyat rakamlarında ve artan pazarlama harcamalarında azımsanmayacak etkisi olduğunu söylüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S6 ve S6 edge İncelemesi

Samsung, mobil biriminin yılın ikinci yarısında zorlu bir ticari ortam beklediğini söylüyor, ancak satış momentumunu Galaxy S6 ve S6 edge’in fiyatlarında ayarlamaya giderek muhafaza etmeyi planlıyor. Bunun yanı sıra Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge Plus gibi yeni üst sınıf modeller de piyasaya sürülecek. Samsung’un 13 Ağustosta New York şehrinde düzenleyeceği etkinlikte bu yeni telefonları tanıtması bekleniyor. Bu, Samsung’un normalde IFA’da tanıtılan yılın ikinci yarısına özel amiral gemisi telefonlarının zamanından önce ortaya çıkacağı anlamına geliyor.

Samsung’un geçmiş yıllarda Android ekosisteminde kurmuş olduğu ve herkesin kabul ettiği hakimiyet o eski günlerinden biraz uzaktaymış gibi görünüyor. OnePlus, Motorola, Xiaomi gibi üreticilerin fiyat kıran Android telefonları, bunun yanı sıra Apple’ın iPhone modelleriyle özellikle üst sınıfta ilgiyi üstüne toplaması Samsung’un karşısındaki en büyük zorluklar gibi görünüyor. Galaxy S6 ve S6 edge’in fiyatlarında ayarlamalara gidilmesi rekabette Samsung’a avantaj sağlayabilir. Bunun yanı sıra Galaxy Note 5 ve Galaxy S6 edge Plus’ın Apple yeni iPhone’larını daha ortaya çıkarmadan tanıtılması ve piyasaya sürülmesi de Samsung’un lehine sonuçlar doğurabilir.

İLGİLİ HABERLER