Teknoloji

Samsung: Yeni amiral gemisi telefonumuz muhteşem bir kamera barındıracak

samsung-galaxy-note-4-inceleme-00006

Kameralar günümüzde akıllı telefonların en önemli bileşenleri arasında yer alıyor. Pek çok kişi yeni bir akıllı telefon satın alırken kamera özelliklerini de değerlendiriyor. Kameralara verilen bu önemin farkında olan Samsung, resmi blogunda paylaştığı bir yazıyla bugüne kadar kamera konusunda kaydettiği gelişimi ortaya koydu. Samsung’un kamera Ar-Ge şefi DongHoon Jang’ın imzasını taşıyan yazıda şirketin 2015 model amiral gemisinin de yetenekli bir kamerayla birlikte geleceğinin sözü verildi. Akıllı telefonun kullanıcıların muhteşem bir fotoğraf çekmesi için gereken her şeyi düşüneceğini söyleyen Jang, kullanıcıların deklanşör tuşuna basmaktan başka bir şey yapmasına gerek kalmayacağını ifade etti.

Görüntüleme teknolojisi Samsung’un amiral gemisi akıllı telefonları için yıllardır en önemli satış noktaları arasında yer alıyor. Şirketin geçtiğimiz eylül ayında piyasaya sürdüğü Galaxy Note 4 de durağan bir dönemin ardından potansiyel kullanıcılara kamera konusunda ciddi yenilikler sunmuştu. Görünüşe göre, Samsung yeni amiral gemisiyle çıtayı biraz daha yükseltmeyi amaçlıyor.

Yazıda ”selfie” akımına paralel olarak ön kameranın öneminin artmasının üstünde de duruluyor. Samsung’un kamera konusunda LG’nin G3 ve G Flex 2’de uyguladığına benzer bir yaklaşım içine girdiği ve kullanıcılara ”otomatikleşmiş basitlik” dahilinde hızlı ve rahat fotoğraf çekme imkanı sunacağı da yazıdan anlaşılabiliyor. Galaxy S serisinde ön ve arka kameranın megapiksel bakımından gelişiminin üstünde durulmasıysa Samsung’un yeni amiral gemisinde de bu çizgiyi koruyacağını gösteriyor.

Samsung’un yeni amiral gemisi telefonuyla ilgili dedikoduların sayısı artıyor. Son olarak cihazın iki farklı versiyona sahip olacağı ve bu versiyonlardan birinde iki kenarın da kavisli ekranla kaplanacağı iddia edilmişti. Tüm bu konuşulanların doğruluğunu görmek içinse Samsung’un 2015 Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenleyeceği etkinliği beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER