Manşetler

Samsung Galaxy S6 Edge+ daha büyük ve daha akıllı

samsung-galaxy-s6-edge-plus-130815

Samsung geçtiğimiz mart ayında Galaxy S6 ve S6 Edge olmak üzere iki farklı akıllı telefon çıkarmıştı. S6 Edge, S6’nın her iki yanına kavis yapmış farklı bir ekran barındıran, aynı teknik özellikleri bulunduran versiyonuydu. Bundan yaklaşık beş buçuk ay sonra S6 Edge’in daha büyük ekranlı, Galaxy Note 5’e kardeş olarak gelen bir versiyonunu görüyoruz: Samsung Galaxy S6 Edge+.

Galaxy-S6-edge+_right-side_Gold-PlatinumS6 Edge+’ın görünüşü ve verdiği his Galaxy S6 Edge ve Galaxy Note 5’ten çok farklı değil. Önü ve arkası camla kaplı gövdenin kenarları metalle çevreleniyor. Ses tuşları solda, güç butonu sağda yer alıyor. Alt kenarda kulaklık jakı, hoparlör, arkada çıkıntı yapan kamera yer alıyor. Bu çıkıntı sayesinde S6 Edge+’ı da bir yüzeye düzgün şekilde yatırmak pek mümkün olmuyor.
Telefonun içindeki her şey Galaxy Note 5’tekilerle hemen hemen aynı görünüyor. S6 Edge+ da sekiz çekirdekli Exynos işlemci, 4 GB RAM yer alıyor. Android 5.1 Lollipop ve TouchWiz özelleştirilmiş kullanıcı arayüzüyle yüklü olarak gelen telefonun kamerası S6, S6 Edge ve Note 5’tekiyle aynı 16 megapiksel sensörü barındırıyor.

Galaxy-S6-edge+_back_Siver-TitaniumGalaxy-S6-edge+_back_White-PearlGalaxy-S6-edge+_right_Gold-PlatinumSamsung, Galaxy S6 Edge+ ile birlikte gelen iki önemli eleştiriye cevap vermeye çalışıyor. Bunların bir tanesi pil. Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge’deki en büyük şikayetlerden biri pilin gün içinde nispeten hızlı şekilde tükenmesiydi. 3000 mAh kapasiteli pil biraz daha uzun çalışma ömrü sunacaktır. Buna bir de kablosuz şarj ve hızlı şarjı ekleyin. Ne var ki, tıpkı Note 5’te olduğu gibi, S6 Edge+’da da pil yerinden çıkarılamıyor, sabit.

Diğer önemli düzenleme ise yazılımda yapılmış, bu da telefonun kullanımında önemli etkilerde bulunuyor. Samsung S6 Edge ile birlikte Kenar Kişileri özelliği gelmiş, sık iletişim kurduğunuz favori kişilere telefonun kenar ekranından erişmek mümkün oluyordu. Şimdi S6 Edge+ ile birlikte Kenar Uygulamaları da ekleniyor, böylelikle sık kullandığınız uygulamaları daha hızlı şekilde başlatabileceksiniz. Kısayol sekmesinde yapılacak bir sürükleme en son kullanılan uygulamaları gösterecek, böylelikle sadece uygulama geçişi yapmak istiyorsanız, kişiler üzerinden sürükleme yapma ihtiyacı hissetmeyeceksiniz.

Kısayol sekmesi artık sadece bir ana ekran özelliği değil. Bunu ayarlayarak yazılım içinde istediğiniz yerde göstermeniz mümkün oluyor. Küçük kısayol sekmesini ekranın kenarında konumlandırabilir, ancak boyutunu değiştiremezsiniz. Bu sekme sayesinde uygulamalar arasında geçiş kolaylaşıyor, çünkü 5.7 inç ekranın tek elle bütün noktalarına ulaşmak mümkün olmuyor.
S6 Edge+ ve Galaxy Note 5’e gelen önemli bir yenilik de Kamera uygulaması aracılığıyla YouTube’dan canlı yayın yapma imkanı. Canlı yayınlar ayarlayabilir, bunları hızlı şekilde başlatabilirsiniz. Canlı yayını gizli, sadece davet usulüyle izleme veya herkese açık şekilde ayarlamak da mümkün oluyor. Telefonlar saniyede 60 kare hızında 1080p video kaydı yapabiliyor. Tabii, bu kalitede canlı yayın yaparsanız, mobil veri planınızdaki megabaytları hızlı şekilde bitireceğinizi hatırlatmamız gerekiyor. Periscope ve Meerkat gibi canlı yayın uygulamalarının popüler olduğu bir ortamda Galaxy S6 Edge+’ın bu özelliği bir hayli kullanışlı görünüyor. Üstelik daha kaliteli canlı yayın imkanı da sunuyor.

Galaxy S6 Edge’in kavisli ekranı gibi S6 Edge+’ın kavisli ekranı da bu telefonun en çekici unsurları arasında bulunuyor. Daha büyük boyutlu ekran sayesinde telefonun daha farklı bir görsel deneyim sunacağını da söyleyebiliriz.

Samsung Galaxy S6 Edge+, Galaxy Note 5 ile birlikte 21 Ağustostan itibaren satışa sunulacak. Telefonun 32 GB ve 64 GB kapasiteli versiyonları olacak ve doğal olarak Galaxy S6 Edge’den biraz daha pahalı olacak. Bu da telefonun Türkiye satış fiyatının 3 bin TL’nin üstünde olabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER