Teknoloji

Samsung Galaxy S6 Edge de aynı ağırlık altında iPhone 6 Plus gibi bükülüyor

iPhone 6 Plus’ın belli bir ağırlık altında büküldüğünün ortaya çıkması, cihaz piyasaya çıktığında bir hayli konuşulmuştu. Söz konusu ifşaatı gerçekleştiren SqaureTrade, aynı reçeteyi Samsung’un yeni amiral gemilerinden Galaxy S6 edge’e de uyguladı. Bendbot adını verdiği özel makinesiyle Galaxy S6 edge’e bir tür işkence eden SquareTrade, cihazın 50 kilogram ağırlığa maruz kaldığında büküldüğünü ortaya koydu. iPhone 6 Plus’ın da aynı ağırlık altında büküldüğünü hatırlatmakta fayda var.

Galaxy S6 edge’in ekran camı, muhtemelen kavisli ekranının da etkisiyle 50 kilogram ağırlığın altında çatlamaya başlıyor. Samsung’un yeni telefonu, 67.5 kilogram ağırlık altında tamamen parçalanıyor. iPhone 6 Plus için bu parçalanma sınırı 81.1 kilogramda duruyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S6 edge Ön İnceleme

SquareTrade, Galaxy S6’ya bir bükülme testi uygulamadığı için Samsung’un bir diğer gözdesi hakkında bir yorumda bulunmak mümkün değil. Ancak gerçekleştirilecek bir testin Galaxy S6 edge’e uygulanan testten daha farklı sonuçlar alınacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Galaxy S6 edge ile aynı gün tanıtılan HTC One M9’un da 54.5 kilogram ağırlıkta büküldüğü de SquareTrade tarafından uygulanan testle ortaya çıktı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER