Manşetler

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge resmiyet kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-s6-s6-edge-010315

Samsung geçtiğimiz yıl Barselona’da Galaxy S5’i tanıttığında özellikle cihazın tasarımı nedeniyle yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Kısa süre içinde tasarım bakımından belli kalıpların dışına çıkması gerektiğinin farkına varan Güney Koreli elektronik devi, geçtiğimiz eylül ayında Galaxy Note 4 ve Galaxy Note Edge ile yeni bir yola girmişti. Samsung, Galaxy Note 4 ve Galaxy Note Edge ile başladığı yolculuğu Galaxy S6 ve kavisli ekrana sahip Galaxy S6 edge ile sürdürüyor.

İki telefonun bir arada değerlendirilmesinin temel nedeni ise birbirleriyle neredeyse aynı olmaları. Samsung her iki cihazda da plastik yerine alüminyum kullanarak yıllardır Galaxy S serisinde sürdürdürdüğü tutkusunu terk ediyor. Her iki cihazda da Gorilla Glass 4 kaplı 5.1 inç Quad HD Super AMOLED ekran bulunuyor. 2560 x 1440 piksel çözünürlüğündeki bu ekran, 577 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Hem Samsung Galaxy S6’da hem de Galaxy S6 edge’de Samsung’un kendi üretimi olan 64-bit, sekiz çekirdekli işlemciler bulunuyor. Samsung Galaxy S6’nın işlemcisi 2.1 GHz hıza sahipken, Galaxy S6 edge’in işlemcisi 1.5 GHz hızla çalışıyor. İşlemcilere her iki telefonda da 3 GB RAM eşlik ediyor.

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’de 32, 64 ve 128 GB olmak üzere üç farklı depolama seçeneği sunuyor. Optik görüntü sabitleyici özelliğine sahip 16 megapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera, Home tuşuna yerleştirilen ve artık sürükleme yapmaya gerek bırakmayan parmak izi tarayıcısı, kızılötesi kalp atış hızı monitörü, Qi ve PMA kablosuz şarj standartları için entegre destek, Samsung Pay mobil ödeme çözümü için NFC ve MFT (LoopPay) desteği, Galaxy S5’e kıyasla 1.5 kat daha hızlı şarj imkanı sağlayan USB girişi, yine Galaxy S5’e göre 1.5 kat daha yüksek ses sağlayan stereo hoparlörler Samsung’un yeni cihazlarının özellikleri arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in kameraları arasında bir fark bulunmuyor. Her iki cihazın da hem ön hem de arka kameralarında f/1.9 diyafram açıklığına sahip lensler bulunuyor. Bu da Samsung’un yeni akıllı telefonlarının düşük ışıkta yüksek bir performans sergilediği anlamına geliyor. Yüksek çözünürlük sensörleri de Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in kameralarında mevcut durumda.

Pil büyüklüğü Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’in farklılık gösterdiği ender alanlar arasında yer alıyor. Samsung Galaxy S6’da 2550 mAh, Galaxy S6 edge’de ise 2600 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Samsung’un 10 dakikada 4 saatlik pil ömrü sağlayacak kadar hızlı bir şarj vadetmesiyse Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’e dair en ilginç özelliklerden biri olarak ön plana çıkıyor.

Samsung Galaxy S6 edge özellikle kavisli ekran tasarımıyla görenleri ilk bakışta etkiliyor. Ancak şirketin tasarım konusunda yaptığı bu açılım, kullanışlı bazı eski alışkanlıkları da terk etmeyi gerektiriyor. Çıkarılabilir pil, microSD desteği ve su geçirmezlik gibi alışılagelmiş Samsung özellikleri Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge’de bulunmuyor.

Hem Samsung Galaxy S6 hem de Samsung Galaxy S6 edge kutularından Android 5.0 Lollipop ve TouchWiz arayüzü ile çıkacak. Güney Koreli elektronik devinin yeni telefonları 10 Nisanda küresel çapta satışa sunulacak.

Samsung adına önemli bir değişim anlamına gelen Galaxy S6 ve Galaxy S6 edge ile ilgili ilk izlenimleri kısa süre içinde Teknoblog’da bulabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER