Manşetler

Samsung Galaxy S5’in benchmark sızıntıları iki farklı versiyonun ipuçlarını veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

AnTuTu bizim de Android telefon incelemeleri sırasında benchmark için kullandığımız popüler araçlardan bir tanesi. Bu uygulama sadece piyasaya çıkmış cihazları satın alanlar tarafından değil, tanıtım öncesinde test edilen prototiplerde de kullanılıyor. Uygulama benchmark edilen cihazlarla ilgili kayıtlar tuttuğu için bu kayıtlara bakarak geleceğe yönelik tahminler yapmak da mümkün oluyor.

samsung-galaxy-s4-inceleme-00022

Önümüzdeki haftalarda beklediğimiz Samsung Galaxy S5 ile ilgili kayıtlara da AnTuTu veritabanında rastlamak mümkün. Üstelik görünüşe göre Samsung da Galaxy S5 için iki farklı versiyon hazırlıyor. Tıpkı Apple’ın iPhone 5s ve iPhone 5c’yi çıkarması gibi, Samsung’un da orta-üst ve üst sınıf iki Galaxy S5 türevi çıkarmasını bekliyoruz.

Bu cihazlardan ilki SM-G900R4 model numarasını taşıyor ve 2.5 GHz Snapdragon 800 işlemci, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 16 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera, Android 4.4.2 ve 1440 x 2560 çözünürlüklü ekran gibi bileşenler barındırıyor. İddia edilen teknik özellikler gerçekten ilgi çekici, ancak etrafta Samsung Galaxy S5’in Snapdragon 805 yongaset ve daha yüksek megapiksel sayısını destekleyen kamera barındıracağına dair söylentiler dolaşıyordu. Bu beklentilerin boşa çıkabileceğini anlıyoruz.

Diğer çeşit olan SM-G900H modelindeyse 1.5 GHz sekiz çekirdekli Exynos 5422 yongaset, Mali-T628 grafik işlemci birimi, 16 GB dahili hafıza, 16 megapiksel arka, 2 megapiksel ön kamera, Android 4.4.2 ve 1080 x 1920 piksel çözünürlüklü ekran gibi teknik özelliklerin bulunabileceği belirtiliyor.

Samsung’un iki farklı cihazı bütün ülkelerde aynı anda piyasaya sürebileceği gibi, Snapdragon işlemcili çeşidi ABD, Avrupa gibi LTE şebekelerinin faaliyet gösterdiği pazarlarda, Exynos işlemcili modeli de gelişmekte olan ülkelerde satışa sunabilir.

Tabii ki, AnTuTu’nun kayıtlarında rastlanan cihaz sadece Samsung’un test ettiği bir ara prototip ürün olabilir. Her şeyin netleşmesi için birkaç hafta daha beklemek gerekiyor.

İlgili >> PhoneArena

İLGİLİ HABERLER