Teknoloji

Yazılımcılar Samsung Galaxy S5’in parmak izi taraycısını uygulamalarında kullanabilecek

Samsung Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkardığı Galaxy S5, Gear 2 ve Gear Fit’in Yazılım Geliştirme Araçseti’ni yayınladı. Yazılım Geliştirme Araçseti’nin en dikkat çekici özelliği ise Galaxy S5’in parmak izi tarama teknolojisinin uygulamalara entegre edilmesine izin vermesi.

SM-G900F_shimmery WHITE_02

Samsung Yazılım Geliştirme Araçseti içine yerleştirilen Pass API sayesinde kullanıcılar uygulamalarında parmak izi tanıma özelliklerinden faydalanabilecek. Böylelikle uygulamalarına ekstra güvenlik önlemleri yerleştirmek isteyen yazılımcıların işi biraz daha kolaylaşmış olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy S5: 5.1 inç Full HD ekran, suya ve toza dayanıklı gövde

Samsung’dan önce iPhone 5s’e parmak izi tarayıcısı yerleştiren Apple, üçüncü taraf uygulamalarına parmak izi tarama teknolojisini kullanım izni vermemişti. Samsung’un bu konuda Apple’dan farklı bir tutum izlemesi Güney Koreli şirketin ve Android’in Apple ve iOS’e kıyasla daha açık bir yapıya sahip olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Halihazırda iPhone 5s’in parmak izi tarayıcısı sadece Apple uygulamalarında kullanılabiliyor. Samsung ise üçüncü taraf yazılımcıları da işin içine dahil ederek Galaxy S5’in parmak izi tarayıcısının kullanım alanlarını genişletmeyi planlıyor. Samsung Medya Çözümleri Merkezi Başkanı Dr. Won-Pyo Hong, bu kararı alma amaçlarının müşterilerine emsalsiz içerik ve servisler sunmak olduğunu dile getirdi. Galaxy S5’in parmak izi tarayıcısı ile birlikte çalışacak uygulamalar arasından ilk gösterilen PayPal’ın uygulaması olmuştu.

İlgili >> Pocket-lint

İLGİLİ HABERLER