Manşetler

Samsung Galaxy S5 iris sensör, 2K ekran ve 20 megapiksel kameraya sahip olacak

Samsung Galaxy S5’in önümüzdeki mart veya nisan ayında çıkması bekleniyor ve Phone Arena sitesine haber uçuran bir kaynağa göre bu akıllı telefonda etkileyici teknik özellikler bulunacak.

samsung-galaxy-s4-inceleme-00020

Aslına bakarsanız, kaynağın fısıldadığı bazı bilgiler bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Son kaynak da Galaxy S5’in 2K QHD ekran barındıracağını söylüyor. Sony ve LG gibi akıllı telefon üreticilerinin de 2014 model amiral gemilerinde 2K ekrana yer vermeleri bekleniyor. Böyle bir ortamda Samsung’un da farklı bir şey yapmasını beklemek yanlış olurdu.

Galaxy S5’te yer alacak kameranın Sony Xperia Z1’de olduğu gibi 20 megapiksel çözünürlük desteğine sahip olması muhtemel. Ayrıca optik görüntü sabitleme, 4K video kaydı gibi özelliklerin de Galaxy S5 kamerasında bulunmasını bekleyebiliriz.

Samsung’un amiral gemisinde 4000 mAh kapasiteli bataryaya yer vermesi bekleniyor. Phone Arena’nın kaynağı bu noktada farklı konuşuyor ve cihazda 2900 mAh kapasiteli bir pil bulunacağını öne sürüyor. Bu noktaya biraz şüpheyle yaklaşmakta fayda var, çünkü daha yüksek çözünürlüklü bir ekran daha fazla güç gerektirecektir. Samsung’un da telefonlarına yüksek kapasiteli piller ekleme alışkanlığına sahip olduğunu biliyoruz.

Son olarak uzun zamandır dedikodusu yapılan iris sensörünün de güvenlik amacıyla kullanılması bekleniyor. Kaynağın söylediğine göre S5’te sınıfının öncüsü bir iris sensörü ve geniş yelpazede sağlık ve egzersiz aracı bulunacak. Bu arada Galaxy S5’i de plastik gövdeyle beklememiz gerektiği de tavsiye ediliyor. Halbuki bazıları S5’in metal kasaya sahip olacağını öne sürüyordu.

İlgili >> Phone Arena

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER