Teknoloji

Samsung Galaxy S5 de iPhone 5S gibi 64-bit işlemciyle çıkabilir

Apple iPhone 5S’e koyduğu 64-bit A7 işlemciyle birlikte üst sınıf işlemci gücü savaşında bir adım öne geçti. Samsung fanatiklerinin de bu seviyeye gelmek için gelecek yılı beklemeleri gerekecek.

samsung-galaxy-s4-inceleme-00023

Samsung mobil birim şefi Shin Jong-kyun, Korea Times ile gerçekleştirdiği röportajda 64-bit işlemciyle ilgili olarak, bunun kısa zamanda gerçekleşmeyeceğini, ancak gelecek akıllı telefonlarında bu özelliğin bulunacağını kaydetti. Bu demek oluyor ki, Samsung ürün çıkarma takvimine bağlı kalacak, ancak Apple’ın sunduğu seviyede işlemci gücünü telefonlarına ekleyecek.

Apple’ın 64-bit A7 işlemcisi mevcut 32-bit yongaların işlediği bit sayısını ikiye katlıyor. Bu da iPhone 5S’in aralarında üst sınıf oyunların da bulunduğu daha karmaşık uygulamaları çalıştırabileceği anlamına geliyor. Android pazarının öncüsü olan Samsung’un da bu imkanlardan yararlanmaması beklenemezdi.

Yöneticinin açıklamalarının ardından Samsung Galaxy S5’te 64-bit işlemcinin yer alabileceği tahmin ediliyor. Tabii ki, bunun olması için sadece Samsung’un Exynos işlemcilerinin değil, Qualcomm’un Snapdragon işlemcilerinin de 64-bit mimarisine geçiş yapması gerekiyor gibi görünüyor. Çünkü Samsung, Galaxy S4 telefonlarını pazarda LTE şebekelerinin aktif olmasına göre Snapdragon veya Exynos işlemciyle satıyor.

İlgili >> Korea Times

İLGİLİ HABERLER