Teknoloji

Samsung Galaxy S5’i de güçlendirecek 4 GB LPDDR4 RAM duyuruldu

Samsung düşük güç tüketimli, 8-gigabit tabanlı ve iki kat daha yüksek kapasiteye sahip ilk LPDDR4 RAM’i geliştirdiğini duyurdu. Bu, önümüzdeki aylarda çıkacak Samsung Galaxy S5’te 4 GB RAM bulunabileceği anlamına geliyor. Ayrıca bu yüksek kapasiteli RAM sayesinde akıllı telefon ve tabletlerde 4K UHD ekranlara da kapı açılmış olacak.

samsung-galaxy-note-3-inceleme-00054

Samsung’un yeni yongası 20 nm mimarisi temel alınarak geliştirildi, bu da tek bir plaka üzerinde 1 GB kapasite sunulabileceği anlamına geliyor. Diğer bir deyişle bu, şimdiye kadar bir DRAM bileşeni üzerinde ulaşılan en yüksek yoğunluk anlamına geliyor.

Bu kadar yüksek RAM miktarı daha hızlı uygulamalara, daha yüksek çözünürlüklü ekranların desteklenmesine, daha uzun pil ömrüne ve daha birçok gelişmiş özelliğe kapıların açılması anlamına geliyor. Düşük Voltaj Salınımlı Terminal Lojik Giriş/Çıkış arayüzü sayesinde mevcut DDR3 RAM’lere göre iki kat daha yüksek hızlara, 3200 Mbps seviyesine ulaşmak mümkün oluyor.

Samsung’un belirttiğine göre, bu son gelişimle birlikte akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlara 4K UHD ekranlar çok yakında gelecek.

DDR4 için güç tasarrufu da en büyük artıların başında geliyor. Mevcut DDR3 RAM’lere göre yüzde 60 daha az enerji tüketilirken yüzde 50 daha yüksek performansa ulaşmak mümkün oluyor.

Samsung, 2014’te 64-bit işlemcileri de tanıtmayı planlıyor. Bu işlemciler daha fazla RAM destekleyeceği için 4 GB LPDDR4 RAM’ler de daha anlamlı hâle gelecek.

İlgili >> Samsung

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER