Manşetler

Samsung Galaxy S4 Zoom ile akıllı telefon 16 megapiksel fotoğraf makinesiyle buluştu

Samsung Galaxy S4 Zoom’un duyurusunu gerçekleştirdi. Galaxy S4’ün 16 megapiksel sensör, 10x optik zum ve Xenon flaşlı dijital fotoğraf makinesine dönüştürülmüş versiyonu gibi görünen bu melez cihaz Güney Koreli şirketin sektör lideri bir akıllı telefon ve üst sınıf kompakt kamerayı aynı çatı altında buluşturma misyonunun bir parçasını oluşturuyor. Söz konusu misyon geçtiğimiz yıl tanıtılan Galaxy Camera ile başlamıştı.

galaxy-s4-zoom-7

Samsung Galaxy S4 Zoom telefon tarafında 3G HSPA+ veya LTE desteğiyle geliyor. Cihazın piyasaya çıkacağı ülkelere göre bu destekler değişiklik gösterecek. 1.5 GHz çift çekirdekli işlemcinin türü de Samsung’un belirttiğine göre ülkelere göre değişiklik gösterebilir. Corning Gorilla Cam 3 ile koruma altına alınmış 4.3 inç qHD Super AMOLED ekran, 5 GB’lik bölümü kullanıcılara ayrılmış 8 GB dahili depolama alanı, microSD kart yuvası ve 1.5 GB RAM bu melez cihazın diğer teknik özellikleri arasında yer alıyor.

Kablosuz bağlantı tarafında 802.11a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 ve NFC desteğine sahip olan cihazda A-GPS ve GLONASS destekli GPS, ivmeölçer, dijital pusula, yakınlık sensörü, jiroskop ve ışık sensörü gibi standart akıllı telefon bileşenleri yer alıyor. Ayrıca Samsung 2330 mAh kapasiteli bir batarya eklemiş.

galaxy-s4-zoom-8

Samsung Galaxy S4 Zoom’un kamera tarafına baktığımızda, 16 megapiksel, optik görüntü sabitleme özellikli, 24-240mm 10x optik zumlu CMOS sensör ve F3.1-F6.3 lens barındırdığını görüyoruz. Ayrıca cihazın diğer yüzünde de görüntülü görüşmeler için 1.9 megapiksellik ikinci bir kamera yer alıyor. 100-3200 ISO aralığı ve saniyede 4 kareye kadar hızda otomatik odaklamalı burst çekim de dikkat çeken diğer özellikler arasında Samsung bu makinede LED flaş yerine Xenon flaşı tercih etmiş. Ayrıca cihazın saniyede 30 kare hızında 1080p HD video kaydı yapabildiğini de belirtmeden geçmeyelim.

Android 4.2 Jelly Bean’in yüklü olduğu cihazda TouchWiz de mevcut. Diğer Galaxy S4 serisi telefonlarda olduğu gib, S4 Zoom’da da çeşitli kamera özellikleri bulunuyor. Galaxy Camera’dan bildiğimiz Akıllı Mod ve Samsung’un Drama Çekimi ve Hareket Dondurma gibi çekim özellikleri bu makinede yer alıyor. Ayrıca Fotoğraf Tavsiyesi olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir özellik de çevrim içi fotoğraf kütüphanelerini kullanarak en iyi açı ve konum knusunda tavsiyelerde bulunuyor.

galaxy-s4-zoom-3

Samsung Zoom Ring esas işlevi olan optik zum kontrolü dışında başka işe de yarıyor. Örneğin bir konuşma esnasında halkayı döndürdüğünüzde, kamera modu otomatik olarak açılıyor ve fotoğraf çekmenize izin veriliyor. Çektiğiniz fotoğrafı da konuştuğunuz kişiye MMS olarak gönderebiliyorsunuz.

Samsung Galaxy S4 Zoom bu yaz satışa sunulacak. Ürünün Türkiye’ye ne zaman geleceği ve ne kadara satılacağı noktasında şu an için net bir bilgi bulunmuyor.

[nggallery id=1256]

İlgili >>SlashGear

İLGİLİ HABERLER