Manşetler

Samsung Galaxy S4 mini’nin hazırlıklarını yapıyor

Geçtiğimiz hafta yeni Android telefonu Galaxy S4’ü tanıtan Samsung’un başka bir telefonun hazırlıklarını yaptığına dair ilk işaretler ortaya çıktı. Hazırlıkları yapılan bu telefon muhtemelen Samsung Galaxy S III mini’nin halefi olacak. SamMobile sitesinin paylaştığı fotoğraflar Galaxy S4’ün tasarımına benzeyen, ancak ondan daha küçük boyutlara sahip olan bir telefonun varlığını işaret ediyor.

samsung-galaxy-s4-mini-dedikodu-230313

GT-I9190 model numarasına sahip olan bu telefonun, S III mini’nin GT-I8190 şeklindeki model numarası göz önünde bulundurulduğunda, bir takipçi olduğu ihtimali daha da kuvvetleniyor. SamMobile sitesi bu cihazın 4.3 inç’lik ekrana sahip olacağını işaret ediyor. Karşılaştırma amacıyla; Galaxy S4’ün 5 inç, Galaxy S III mini’nin de 4 inç’lik ekrana sahip olduğunu belirtelim. 4.3 inç Samsung’un iki yıl önceki gözde akıllı telefonu Samsung Galaxy S II’nin sahip olduğu ekran çözünürlüğüydü ve hâla S4’ünkinden daha küçük ekranlara sahip cihazlara talebin olduğunu da açık bir şekilde görüyoruz.

Eğer sızan teknik özellikler doğruysa, Samsung “mini” versiyonla bir kez daha sadece boyutlarda değil, teknik özelliklerde de kırpma yapacak gibi görünüyor. Android 4.2 ve bunun üzerinden TouchWiz kullanıcı arayüzüyle yüklü gelecek gibi görünen bu telefonun Super AMOLED ekranı S4’ün 441 ppi piksel yoğunluklu ekranına karşılık 256 ppi gibi çok daha düşük bir yoğunlukla gelecek. Ayrıca Galaxy S4’ün Türkiye’de de satılmasını beklediğimiz versiyonunda yer alacak 1.6 GHz sekiz çekirdekli işlemcinin yerini 1.6 GHz çift çekirdekli işlemci alacak gibi görünüyor. Tabii ki, bu bilgilerin henüz doğrulanmış olmadığını ve cihazın resmi duyurusunun beklendiği zamana kadar değişebileceğini akıldan çıkarmamak gerek.

Samsung, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da üst sınıf telefonunun tasarımını, daha düşük teknik özelliklerle ancak daha uygun bir fiyatla sunacak gibi görünüyor. Böylelikle Türkiye’deki kullanıcılar da Samsung Galaxy S4’ünkine benzeyen bir tasarıma neredeyse yarı fiyata sahip olacak.

İlgili >> SamMobile

İLGİLİ HABERLER