Teknoloji

Samsung Galaxy S4 Google Edition başlangıçta sadece ABD’de piyasaya çıkacak

Geçen hafta Google I/O sırasında duyurusu yapılan Samsung Galaxy S4 Google Edition gelecek aydan itibaren piyasaya çıkmaya başlayacak. Bir Google çalışanının CNET’e verdiği bilgiye göre bu telefon başlangıçta sadece ABD’ye özel olacak. Diğer ülkelerdeki kullanıcıların bu telefon için biraz daha beklemeleri gerekecek.

samsung-galaxy-s4-google-edition-220513

ABD’deki tüketiciler ve özellikle de ilgili yazılımcılar haziran ayında Google Play üzerinden satışa çıkacak bu telefonu rahatlıkla edinme fırsatına sahip olacak. Tabii ki, 649 dolar gibi ABD standartlarında yüksek bulunabilecek bir fiyattan. Google’a özel olarak tasarlanan Galaxy S4 geçen ayın sonlarında ülkemizde de çıkan Galaxy S4 ile aynı tasarıma sahip. Ayrıca Qualcomm Snapdragon 600 işlemci taşımasının dışında diğer teknik özellikleri de bizde satılan versiyonla uyuşuyor. Öte yandan cihazda TouchWiz kullanıcı arayüzü yüklü değil, bunun yerine Android 4.2.2 Jelly Bean en saf hâliyle cihazda çalışıyor.

Galaxy S4 Google Edition Türkiye’ye gelir mi, bu sorunun cevabı henüz netleşmedi. Ancak Nexus 10 gibi Samsung üretimi bir cihazı Türkiye’ye getirmeyen, ayrıca hâli hazırda kendi uygulamaları ve arayüzü bulunan Galaxy S4’ü müşterilerine sunan Samsung Türkiye’nin bu özel Google telefonunu Türkiye’ye getirme konusunda pek de istekli davranmayacağını tahmin ediyoruz.

İlgili >> CNET UK

İLGİLİ HABERLER