Teknoloji

Samsung Galaxy S3 gece şarjdayken patladı

samsung galaxy s3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s3Üç yaşındaki bir Samsung Galaxy S3 akıllı telefonu Finlandiya’nın Kajaani şehrindeki bir evde gece boyunca şarjda bırakılıyor ve telefon bir süre sonra patlıyor. Cihazın sahibi olan çocuk o sırada telefonla birlikte yatakta bulunuyordu.

Olay sonrasında geriye yatağın içinde önce çarşafa, sonra da döşeğe sirayet eden bir yanık bölgesi kalırken, Galaxy S3 ise tamamen zarar görüyor, kullanılmaz hâle geliyor. Erkek çocuğunun anne ve babası olayla ilgili olarak sigorta şirketi veya Samsung ile temasa geçmeyi düşünmüyorlar, çünkü bunun iyice yaşlanmış cihaz için boşa harcanmış bir çaba olduğunu hissediyorlar.

Çocuğun annesi oğlunun yangın alarmı tetiklenmeden önce uyandığını söyledi, ayrıca ailesinin bu patlamadan değerli bir ders de aldığını ekledi. Bundan böyle telefonları sadece gün içinde şarj edeceklerini, kumaş veya yanıcı bir madde yanında da kesinlikle şarj etmeyeceklerini dile getirdi. Patlamayla ilgili haberlere bakıldığında kimsenin yara almadığı belirtiliyor.

Bu tarz olaylarda çoğunlukla üçüncü taraf şarj aletlerinin kullanılması temel neden oluyor. Özellikle orijinal aksesuarların zamanla işlevini yitirdiği eski modellerde üçüncü taraf aksesuarlara yönelim daha fazla oluyor ve söz konusu patlama olayları da genellikle yaşı geçmiş modellerde daha çok yaşanıyor.

İLGİLİ HABERLER