Teknoloji

Samsung Galaxy S2 i9200 ile ilgili söylentiler çıkmaya başladı

Samsung Galaxy S Türkiye’de satışa çıkmak üzereyken bu telefonun halefinin ne zaman çıkacağına dair dedikoduları duymaya başladık. Rus itrans forumu Galaxy 2’nin önümüzdeki yılın başlarında tanıtılacağını iddia ediyor.

Bu foruma göre Galaxy S2’de 4.3 inç’lik, 1280 x 720 çözünürlüklü Super AMOLED ekran bulunacak. İnç başına düşen 340 pikselle bu ekranın Apple’ın Retina ekranına meydan okuması bekleniyor. 2 GHz’lik işlemci barındıracağı söylenen bu telefonda 1 GB RAM, 4 GB ROM ile birlikte 32 GB’lık flaş bellek ve microSD kart yuvasının bulunacağı da söylentiler arasında. 8 megapiksellik kamera ise sadece 720p değil 1080p Full HD kalitesinde video kaydı yapabilecek. İşletim sistemi olarak ise Android’in bu yılın sonlarına doğru ortaya çıkması beklenen Gingerbread sürümünün kullanılacağı konuşuluyor. WiFi b/g/n ve Bluetooth 3.0 kablosuz desteğinin yanı sıra, A-GPS, ivmeölçer, jiroskop, yakınlık ve çevresel ışık sensörlerinin de bulunacağı söyleniyor.

Aslına bakarsanız bu zengin özellik listelerine biraz şüpheyle yaklaşmak gerekiyor. Her ne kadar Samsung’un yeni nesil AMOLED ekranların üretimine 2011’in ilk çeyreğinde başlayacağı ve 2 GHz’lik işlemcinin Samsung’un kendi ürünü Hummingbird yongasının olduğu söylenmesine rağmen, ekran ve işlemciyle ilgili söylenenler en fazla şüpheyle yaklaşılması gerekenler olarak dikkat çekiyor. Yine de, böyle güçlü bir Galaxy 2’nin çıkmasını canı gönülden istiyoruz.

İlgili – Unwired View

İLGİLİ HABERLER