Teknoloji

Samsung Galaxy S ve Galaxy Tab’e özel bir güncellemeyle Ice Cream Sandwich deneyimi sunulabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung önce Galaxy S ve Galaxy Tab’in Android 4.0 Ice Cream Sandwich güncellemesini almayacağını açıklamış, daha sonra ise gelen tepkiler nedeniyle durumu yeniden gözden geçireceğini belirtmişti. Şirketin değerlendirdiği çözümler arasında ortada bir şeyler de var. Ara bir güncellemeyle Ice Cream Sandwich’in tüm özellikleri olmasa da, kullanıcılara bu işletim sisteminin deneyimini yaşatacak birçok özelliğin sunulması düşünülüyor.

2010 yılı içinde piyasaya çıkan Galaxy S II, Galaxy Tab 10.1 ve 8.9 gibi modellerin Ice Cream Sandwich almasında herhangi bir sorun yaşanmayacak. Bu cihazlar 2012’nin ilk yarısında güncellemeyi almaya başlayacak. Ancak 2009’da çıkan cihazların RAM yetersizliği ve TouchWiz arayüzünün varlığı nedeniyle bu güncellemeyi kaldırmakta zorlanacağı belirtilmişti. Güncelleme sunmamayı düşünen, ancak gelen olumsuz tepkiler nedeniyle bu kararından geri adım atan Samsung, “Değer Paketi” olarak adlandırılan bir yazılım güncellemesi sunarak iyileştirilmiş web’de gezinme ve çoklu görev desteği, ayrıca kullanıcılara Gingerbread üzerindeyken Ice Cream Sandwich deneyimi yaşatacak çeşitli bileşenler sunmayı değerlendiriyor. Yani, Samsung aslında bu cihazları Ice Cream Sandwich’e güncellemeyecek, ancak güncellemiş kadar olacak.

Samsung benzer bir çözümü Wave 525 ve Wave 533 cihazları için sunmuştu. Kullanıcılar Bada 2.0 güncellemesi istiyor, ancak bu cihazların kısıtlı donanımı bunu olanaksız kılıyordu. Samsung da Değer Paketi olarak nitelendirilen bir güncelleme yayınladı ve bu cihaz kullanıcılarına Bada 2.0 deneyimini mümkün olduğu kadar sunmaya çalıştı.

İlgili – Daum [Google Çeviri]

İLGİLİ HABERLER