Teknoloji

Samsung Galaxy S II’nin halefi olacak Galaxy S III ile ilgili dedikodular dolaşmaya başladı

samsung-galaxy-s-ii-turkiye-lansmani-00011

Samsung Galaxy S II, yapmış olduğumuz incelemeler ve çeşitli benchmark uygulamalarının saptadığı sonuçlara göre şu andaki en iyi Android akıllı telefonu sıfatını taşıyor. Tabii, önümüzdeki dönemde çıkacak akıllı telefonlarla çıta biraz daha yükseğe çıkacaktır. Galaxy S II’nin unvanını elinden alması kuvvetle muhtemel cihazlardan birisi de Galaxy S III olacaktır. Gelecek yıl beklediğimiz bu telefonla ilgili ilk ipuçları ortaya çıkmaya başladı.

2012 yılında yine Barselona’da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılmasını beklediğimiz Samsung Galaxy S III’ün fotoğraflarını ve bir Samsung personelinin telefon hakkında konuştuklarını duyan kişi bunları 4Chan sitesi üzerinden paylaştı. Söylenenlere bakılırsa, Galaxy S III’te Samsung’un geliştirmekte olduğu 2 GHz’lik dört çekirdekli işlemci bulunacak. 1.5 GB RAM, 32 GB dahili bellek ve microSD kart yuvası da cihazın diğer özellikleri arasında bulunuyor. Barındıracağı söylenen 4.65 inç’lik Super AMOLED III ekran ise 1024 x 1280 çözünürlük ve 352 ppi’lik piksel yoğunluyla Apple’ın mevcut iPhone 4’ünde yer alan Retina ekranı geride bırakıyor, eğer o zaman kadar daha iyisi çıkmazsa pazardaki en yüksel piksel yoğunluğuna sahip cihaz olma sıfatını veriyor.

Kaynağın belirttiğine göre söz konusu cihaz Android 4.0 Ice Cream Sandwich sürümüyle yüklü gelecek, ki bu da gayet normal. TouchWiz 5 kullanıcı arayüzü de Android’in üstünde yüklü gelecek. Ancak bu seferki arayüzün telefonun kullanıcı arayüzüne etkisi çok düşük düzeyde olacak. Bu da Samsung’un güncellemeleri diğer modellerine göre daha hızlı şekilde ulaştırmasını sağlayacak. Cihazın arkasında 1080p / 60fps video kaydına imkan sağlayacak 10 megapiksel kameranın bulunacağı iddia ediliyor. Bu kadar yüksek donanımlara sahip olan cihazın pilinin de yüksek kapasiteye sahip olacağını düşünecek olursak, Samsung’un cihaza 2250 mAh’lik bir batarya eklemesi gayet normal karşılanır. Cihazın 9 mm’lik kalınlığı olduğu da kaynak tarafından not ediliyor.

Kaynak bu teknik özelliklerin değişebileceğinin altını çiziyor. Her ne olursa olsun, gelecek yılın ortalarında piyasaya çıkması ve Güney Koreli şirketin bir sonraki gözde modeli olması bekleniyor.

İlgili – 4Chan
İlgili – AndroidCentral

İLGİLİ HABERLER