Manşetler

Samsung Galaxy S II ve Galaxy Tab II’nin varlığı MWC öncesinde kesinleşti

Samsung’un yeni Galaxy cihazlarını pazar akşamı, yani yarın akşam düzenleyeceği bir etkinlikle tanıtması bekleniyor. Bu büyük an öncesinde teknoloji dünyasının dedikodu değirmeni olanca hızıyla çalışmayı sürdürüyor. Galaxy S ve Galaxy Tab’in halefleri olacak yeni cihazlarla ilgili ayrıntılar lansmanın hemen öncesinde internete sızdı.

Galaxy S II’de 4.3 inç’lik, 800 x 480 çözünürlüklü Super AMOLED Plus ekran, 1 GHz’lik çift çekirdekli Orion / Exynos işlemci, NFC; Bluetooth 3.0 ve 24 Mbps HSPA+ desteği bulunacak. En ince noktasında 8.49 mm’lik kalınlığa sahip olduğu tahmin edilen bu cihazın kalınlığı kamera modülünün olduğu yerde 9.9 mm’ye kadar çıkıyor.

10.1 inç’lik bir Honeycomb tableti olan Galaxy Tab II ise bir Google Deneyim Cihazı niteliği taşıyacak. Bu, cihazda Android 3.0 kullanıcı arayüzünün üstünde herhangi bir Samsung tabanlı arayüz özelleştirmesinin olmayacağı anlamına geliyor olmalı. Motorola Xoom ile aynı olacak şekilde 1280 x 800 çözünürlüklü ekrana sahip olması beklenen Galaxy Tab II’de 1 GHz’lik işlemcinin olduğu belirtiliyor, ancak bunun tek ya da çift çekirdekli olup olmadığı henüz açıklık kazanmış değil. Ancak Exynos 4210 çift çekirdekli işlemci her iki Galaxy cihazını da güçlendirebilir. Samsung’un katalogunda 16, 32 ve 64 GB’lık bellek kapasitelerine atıfta bulunuluyor, ancak bunun akıllı telefon için mi, yoksa tablet için mi geçerli olduğu henüz kesinlik kazanmadı. Ancak Galaxy S II’nin 60 GB eşiğini aşan ilk akıllı telefon olacağını görmek doğrusu güzel olurdu.

Son olarak, gelen dedikodulara göre, Samsung’un 3D yeteneklerine sahip ve muhtemelen LG’nin Optimus 3D’sindeki gibi otostereoskopik özellikli 4 inç’lik bir WVGA ekran üzerine çalıştığı söyleniyor. Bunun yanında şu sıralar hareket tabanlı kullanıcı arayüzleriyle ilgileniyor. İkinci çalışmanın sonucunda Google Haritalar ve Sokak Görünümü gibi özellikleri sadece telefonu hareket ettirerek kullanmak mümkün olacak. Sayfalar içinde uzaklaştırma ve yakınlaştırma yapmak için cihazı ileri ya da geri hareket ettirmek yeterli olacak. Tabii ki, her iki işlev için de bir jiroskobun varlığı gerekiyor. Ayrıca Samsung’un dördüncü nesil kablosuz iletişim teknolojisi LTE’ye dair büyük planları bulunuyor. Şirket 4G teknolojisiyle alınan tüm içeriği yanıbaşınızdaki HDTV’ye çift ekran teknolojisini kullanarak aktarmaya odaklanmış durumda.

Samsung’un yeni cihazlarını ve geleceğe dair planlarını yarınki basın toplantısında görmeyi bekliyoruz. Ayrıntıları tabii ki bu sayfalardan aktaracağız.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER