Teknoloji

Samsung Galaxy S II parçalarına ayrıldı, ileri teknoloji parçalar incelendi

Piyasa araştırma şirketi ABI Research, yeni kurduğu Teardown Research Service bölümü altında çeşitli cihazların bileşenlerini analiz etmeye başlamış. İlk olarak da Samsung’un amiral gemisi sıfatına sahip cihazı Galaxy S II‘yi incelemeyi uygun görmüşler.

ABI Research’ün raporunda cihazın birinci nesil Galaxy S’e göre büyük değişikliklere sahip olduğu not ediliyor. Çift çekirdekli Exynos işlemci, RFMD tarafından sağlanan yeni bir çoklu bant çoklu mod radyo alıcısı, CMOS tabanlı yeni bir anten anahtarı ve Infineon tarafından sağlanan düşük güç tüketimli XMM6260 hücresel yongaset başlıca farklılıkları oluşturuyor. ABI Research’te mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan James Mielke, yayıınladığı açıklamada Samsung’un kullandığı uygulama işlemcisinin şu sıralar piyasının en güçlüsü olduğunu belirtti. Galaxy S II, Samsung’un NVIDIA’nın çift çekirdekli Tegra 2 işlemcisine rakip olarak geliştirilen Exynos 4210 işlemcisini kullanan ilk cihaz olma niteliğini taşıyor. Exynos, Yunanca’da akıllı ve yeşil anlamlarını taşıyor, yani Samsung bu adla enerji tasarruf hedeflerine de atıfta bulunuyor.

Samsung’un tüm bu yeni teknolojileri tek bir telefona toplayarak büyük risk aldığı söylense de, ABI Research bu risklerin karşılığını bulacağına inanıyor. Onlara göre Galaxy S II akıllı telefonların performansının ölçüldüğü tüm benchmark testlerinde referans olacak.

İlgili – ABI Research

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER