Manşetler

Samsung Galaxy S 4 göz izleme teknolojisi barındıracak

Samsung’un bu ay ortalarında tanıtmasını beklediğimiz Galaxy S 4 kullanıcıların web sitelerinde ekrana dokunmadan aşağı doğru kaydırmalarını mümkün kılacak bir göz izleme teknolojisi barındıracak. Söz konusu iddia New York Times’ta yer alan bir habere dayanıyor. Bu teknoloji sayesinde kullanıcının okuduğu bir yazıdaki yeni paragraflar otomatik olarak ekrana getirilecek, böylelikle kullanıcının yazıyı sonuna kadar okuması için ekrana dokunmasına gerek kalmayacak.

samsung-galaxy-s-iv-070213Bir Samsung çalışanının konuyla ilgili olarak New York Times’a bilgi verdiği söyleniyor, bununla birlikte kaynak söz konusu işlevin hangi teknolojiyle mümkün olduğu konusunda herhangi bir bilgi vermemiş. Bu arada Samsung’un 14 Marttaki (bizim saat dilimimize göre 15 Mart) etkinlikte göz izleme teknolojisini gösterip göstermeyeceği de henüz tam olarak bilinmiyor. Ancak şunu söylemek gerekir ki, böyle bir işlev Samsung’un zaten oldukça kuvvetli olan kullanıcı deneyimini çok da üst noktalara taşıyacaktır. Şirket geçen yıl piyasaya sürdüğü Samsung Galaxy S III’te ekranın kullanıcı baktığı süre boyunca kararmasını önleyen Smart Stay adlı bir teknoloji bulunuyordu. Bu özellik dışında yine kullanımı kolaylaştıran birçok işlev Samsung Galaxy S III’te yer alıyordu. Ayrıca 2012’nin sonlarında çıkan Galaxy Note II ile birlikte yepyeni kullanım özellikleri Samsung’un üst sınıf Galaxy serisine kazandırılmaya başlanmıştı.

Samsung Galaxy S 4’ün New York’ta düzenlenecek bir etkinlikte tanıtılması bekleniyor. 14 Mart akşamı yerel saatle 7’de başlayacak olan etkinlik bizim zaman dilimizde 15 Mart gecesi saat 2’ye denk geliyor. Gelişmeleri tabii ki Teknoblog’da bulacaksınız.

İlgili >> The New York Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER