Manşetler

Samsung Galaxy Round 5.7 inç 1080p kavisli ekranla birlikte geldi

Samsung bir süredir beklenen kavisli OLED ekranlı akıllı telefonunu nihayet tanıttı. Galaxy Round olarak adlandırılan yeni Android telefon bu hafta içinde Güney Kore’de SK Telecom tarafından satışa sunulacak.

samsung-galaxy-round-091013-1

Samsung Galaxy Round tıpkı Galaxy Note 3’te olduğu gibi 5.7 inç 1080p ekran barındırıyor. Ancak bu telefon bazı Samsung OLED TV’ler gibi dikey eksende kavis yapıyor.

samsung-galaxy-round-091013-5

Bu ekran teknolojisinin ne gibi avantajlar sunduğu şu an için tam olarak kestirilemiyor, çünkü henüz çok yeni. Ancak Samsung’un sunduğu çeşitli özellikler sayesinde bu ekranın nelere kadir olduğunu görme fırsatı bulacağız. Bu özelliklerden bir tanesi “Round Interaction” olarak adlandırılıyor. “Dairesel etkileşim” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bu özellik ekran kapalıyken telefonu düz bir yüzey üstünde eğdiğinizde cevapsız çağrı, pil ömrü, saat ve tarih gibi bilgileri görme fırsat sağlıyor.

Samsung’un belirttiğine göre ana ekranlarda gezinme sürekli geçiş hissini daha fazla veriyor. Ayrıca fotoğraf ve müzik uygulamaları için de eğme ve tıklatma tabanlı çeşitli etkileşim mekanizmaları kullanılıyor.

samsung-galaxy-round-091013-2

Galaxy Round’ın kağıt üstünde ilgi çekici teknik özellikler barındırdığı da görülüyor. 151.1 x 79.6 x 7.9 mm. boyutlarında ve 154 gr. ağırlığında bir kasaya sahip olan telefonda 2800 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Android 4.3 Jelly Bean’in üstünde TouchWiz kullanıcı arayüzü çalışırken içeride de 2.3 GHz dört Krait çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 yongaset, 3 GB RAM, 32 GB dahili bellek ve microSD kart yuvası yer alıyor. Arkada 13 megapiksel kamera, önde de 2 megapiksel kamera bulunuyor.

samsung-galaxy-round-091013-3

Kısacası, Samsung Galaxy Round şu anda dünya piyasasında büyük ilgi gören Samsung Galaxy Note 3’ün kavisli ekranlı bir versiyonu olma özelliği taşıyor. Tabii ki, bir farkla; Samsung Galaxy Round kapasitif kalemle birlikte sunulmuyor.

samsung-galaxy-round-091013-4

Samsung Galaxy Round yarın itibarıyla Güney Kore’de satışa çıkıyor. Kahverengi kasaya sahip model 1.09 milyon won (yaklaşık 2026 TL) fiyat etiketiyle piyasada olacak. Telefonun uluslararası pazara ne zaman sunulacağı şu an için netlik kazanmadı.

İlgili >> Samsung Tomorrow

İLGİLİ HABERLER