Teknoloji

Samsung Galaxy On Nxt ile “uğursuz” 7’den uzaklaşmak mı istiyor?

samsung galaxy on nxtSamsung’un en son orta segment Android telefonu, Samsung Galaxy On Nxt, bundan yaklaşık bir ay önce çıkarılmış Galaxy On7‘nin yeniden adlandırılmış bir versiyonu gibi görünüyor. Samsung’un bu isim değişikliğine neden ihtiyaç duyduğu bir yana, görünüşe göre karşımızda yeni ve sağlam bir orta segment Android telefonu bulunuyor.

Samsung Galaxy On Nxt’te 5.5 inç ekran bulunuyor. Bu ekranın AMOLED teknolojisine sahip olup olmadığı bilinmiyor. Ancak Samsung AMOLED’i genellikle üst sınıf telefonlarında kullanıyor, daha alt segmentte LCD’ye yer veriyor. Bu ekran 1080p Full HD çözünürlük desteği sunuyor.

samsung galaxy on nxt

Samsung Galaxy On Nxt teknik özellikleri

Ekran ve çözünürlüğü dışında Galaxy On Nxt, 1.6 GHz sekiz çekirdekli işlemci barındırıyor. Bu işlemcinin detayları bilinmiyor, ancak Galaxy On7’de çalışan 2.0 GHz Snapdragon 625 ile aynı olmadığı rahatlıkla söylenebilir. 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza ve microSD kart yuvası da diğer özellikler arasında bulunuyor.

Teknik özelliklere devam edecek olursak, arkada 13 megapiksel, önde de 8 megapiksel kamera bulunuyor. 4G LTE, GPS, microUSB portu ve 3300 mAh kapasiteli pil de bağlantı özellikleri olarak dikkat çekiyor. On7 gibi, On Nxt de NFC desteğine sahip değil, ancak 3.5 mm. kulaklık jakını koruyor.

Samsung Galaxy On7’nin adının Galaxy On Nxt ile değiştirilmesinin “7” rakamından uzaklaşma isteğiyle ilgisi var mı, bilinmiyor. Ancak yeni orta segment telefonun yaklaşık bir ay önce tanıtılanla hemen hemen aynı olması akıllara bu ihtimali getiriyor. Bu yeni telefon 275 dolar civarında bir fiyattan yurt dışında satılacak.

İLGİLİ HABERLER