Manşetler

Samsung’un Android’li aynasız makinesi Galaxy NX’e ait detaylar sızıyor

Samsung’un 20 Haziranda Londra’da düzenleyeceği basın toplantısında Galaxy Camera’nın aynasız özellik taşıyan yeni modelinin tanıtılacağı Samsung Mobile CEO’su JK Shin tarafından işaret edilmişti. Galaxy Camera 2 veya Galaxy Camera NX olarak adlandırılacağı düşünülen cihazla ilgili sızıntılarını paylaşan TechTastic sitesi bu cihazın Galaxy NX adını taşıyacağını, model numarasının ise EK-GN120 olduğunu kaydetti.

samsung-galaxy-nx-sizinti-1-140613

Aslına bakarsanız bu cihazın Galaxy Camera’nın takipçisi olması için GC100/120 gibi bir seri numarasına sahip olması gerekiyordu. GN100/120 gibi bir seri numarası karşımızda yepyeni bir NX cihazının olduğunu gösteriyor. Bu arada SlashGear sitesi de sızan fotoğrafın Samsung’un Android işletim sistemli fotoğraf makinelerindeki ayrışmayı gösterdiğini, bir tarafta Galaxy NX’in bir tarafta da Samsung Galaxy S4 Zoom’un durduğunu kaydetti. Anlayacağınız üzere, Galaxy NX’te de Android’in çalışması bekleniyor. Samsung’un Android’i NX serisi içine sokmak istediğine dair planlar geçen yıldan beri ortalıkta dolaşıyordu. Sızan fotoğraftaki bu cihazın yukarıda da belirttiğimiz gibi 20 Haziranda tanıtılması bekleniyor.

samsung-galaxy-nx-basin-140613

Bu arada Vietnamlı teknoloji sitesi Tinh te de Galaxy NX’e ait olan basın fotoğraflarını yayınladı. Basın fotoğraflarına bakıldığında aynasız makinenin gövdesi ve üç adet NX lens görünüyor. Samsung’un kompakt sistem makineleri yerine bir DSLR’ınki gibi gövdeye sahip olan Galaxy NX’te büyük bir dokunmatik ekran, deklanşör, video çekim tuşu, mod kadranı ve açılır flaş ışığı yer alıyor. Makinenin 20.3 megapiksel APS-C sensör, 25600 ISO, 1080p video kayıt yeteneği ve Android 4.2 gib başlıca teknik özelliklere sahip olacağı öne sürülüyor.

İlgili >> TechTastic, SlashGear (1), (2), Tinh te

İLGİLİ HABERLER