Teknoloji

Samsung Galaxy Note III’e ait olduğu iddia edilen prototip sızdı

Samsung’un üçüncü nesil Galaxy Note akıllı telefon-tablet hibrit cihazının bu sefer de daha büyük bir ekranla geleceği söyleniyor. Şimdiye kadar bu cihazın herhangi bir fotoğrafı sızmamıştı, ancak son zamanlarda cihaz sızıntıları konusunda epey aktif olan TechTastic ekibi, SamMobile sitesinin de işbirliğiyle Galaxy Note III’e ait olduğu iddia edilen bir fotoğrafı sızdırdı. Fotoğraf biraz bulanık olduğu için detayları anlamak zor, yine de muhtemel cihazın boyutları ve şekli açısından fikir verici nitelik taşıyor.

samsung-galaxy-note-3-prototip-110613

Sızan cihazın Galaxy Note III’e ait olduğunun doğrulanmadığını, ayrıca prototip olsa bile önümüzdeki dönemde tasarım anlamında çeşitli değişiklikler görebileceğimizi belirtelim. Aslına bakarsanız, fotoğrafa bakınca cihazın test için kullanılan bir cihaz olduğunu düşünmeden edemedik. Çünkü cihaz tasarım bakımından Galaxy S II ve orijinal Galaxy Note’u andırıyor; Samsung’un son zamanlarda çıkan cihazlarında gördüğümüz yuvarlak hatlar yerine daha köşeli bir tasarımın kullanıldığını görüyoruz. Samsung eski nesil bir tasarım kullanıp bunun içine Galaxy Note III’te kullanacağı donanımları yerleştirerek test yapıyor olabilir.

Galaxy Note III’te 6 inç Super AMOLED ekran, 13 megapiksel arka kamera gibi teknik özelliklerin bulunması bekleniyor. Cihazın içinde sekiz çekirdekli Exynos 5 Octa veya bölgeye göre Snapdragon 800 de yer alabilir. Telefonun önümüzdeki eylül başında düzenlenecek IFA 2013’te tanıtılması ve muhtemelen ekim ayında piyasaya çıkması beklentiler arasında yer alıyor.

İlgili >> TechTastic, SamMobile

İLGİLİ HABERLER