Teknoloji

Samsung Galaxy Note III kırılmaz ekran teknolojisinden faydalanabilir

Samsung’un son birkaç yıldır fuarlarda ve özel etkinliklerde gösterdiği teknolojiler arasında esnek ekran teknolojisi de yer alıyor. Esnek OLED bileşenleriyle üretilen bu ekranlara özel bir ilgi uyan Güney Koreli şirketin söz konusu teknolojiyi piyasaya süreceği ürünlerde kullanması bekleniyor. Son haberler bu yıl içinde Samsung’dan esnek ekranlı cihazlar göreceğimiz şeklindeydi. Ancak Samsung’un esnek ekranlı telefon üretiminde hızlı davranmayacağı, bükülebilir bir telefon üretmek yerine “kırılmayan görsel panele” sahip cihazlarla işe başlayacağı söyleniyor.

samsung-galaxy-note-ii-on-inceleme-16

Galaxy S4 gibi amiral gemisi niteliğinde cihazda esnek ekrana dair herhangi bir işaret görülmemiş olması beklentilerin Galaxy Note III üzerine yoğunlaşmasına neden olabilir. Ortalıkta dolaşan son dedikodulara göre önümüzdeki yazın sonunda resmiyet kazanması ve sonbaharda piyasaya çıkması beklenen Samsung Galaxy Note III modeli 5.9 inç ve 1080p Full HD çözünürlüklü bir ekran taşıyacak. Güney Koreli şirket sözünü ettiğimiz bu kırılmazlık özelliğini Note III’ün ekranına ekleyerek ona ayrı bir avantaj kazandırabilir.

Tabii ki, sözünü ettiğimiz tüm bu unsurları aynı potada eritmek büyük bir mücadeleyi de beraberinde getirecektir. Bu arada insanın aklına Samsung’un sözünü ettiğimiz bu “kırılmazlık” özelliğini büyük boyutlu ve Full HD çözünürlüklü bir ekran yerine neden daha küçük boyutlu ve düşük çözünürlüklü bir ekranda denemeyi tercih etmeyeceği de akıllara geliyor. Belki 5.9 inç ve Full HD beklentileri mantıksız olmayabilir, ancak bu son çıkan “kırılmazlık” dedikodusuna biraz daha şüpheyle yaklaşmakta fayda var gibi görünüyor.

İlgili >> Unvired View

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER