Manşetler

Samsung Galaxy Note 7 üretimi tamamen durduruldu

galaxy note 7 pil

samsung galaxy note 7Eylül ayının başından bu yana yaşanan kriz, Samsung Galaxy Note 7 üretiminin temelli durdurulmasıyla son buldu. Güney Koreli elektronik devi, yurtdışındaki basın kuruluşlarına gönderdiği bir e-postayla kararını resmen duyurdu. Samsung, orijinal telefonların yerine verdiği Note 7’lerde de benzer sorunların görülmesinin ardından cihazın satışlarını durdurma kararı almıştı. Yeni seri Note 7’lerden biri geçtiğimiz hafta bir uçakta yanmış, bir diğeri ise 13 yaşındaki bir kızın elinde alev almıştı.

Samsung’dan yapılan açıklamada tüketici güvenliğinin şirket için en yüksek öncelik olduğu ve bu nedenle Galaxy Note 7’nin satış ve üretiminin durdurulduğu belirtildi. Ancak özellikle ABD’de geri çağırma sürecine ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu’nu dahil etmemesi, Güney Koreli şirket için işleri biraz daha zorlaştırmışa benziyor. Samsung’un bu tavrı, müşterilerin şirketin önceliğinin müşteri sağlığı olmasını inanmasını zorlaştırıyor. Samsung, bu kararıyla adı piyasada olduğu sürece yangınlar, patlamalar ve geri çağırmalarla anılacak olan Galaxy Note 7’nin fişini daha fazla acı vermeden çekmiş oldu.

Samsung Galaxy Note 7 sahiplerine telefonlarını kapatmaları ve kullanmamaları önerildi

Elinde orijinal veya yeni seri bir Samsung Galaxy Note 7 bulunanlara cihazı vakit kaybetmeden kapatmaları ve kullanmamaları tavsiye edildi. Güney Koreli şirket, bundan sonraki aşamalar için hareket planını henüz açıklamış değil. Ancak Samsung’un piyasada bulunan Galaxy Note 7’leri doğrudan veya operatörler aracılığıyla geri çağırmak için bir plan uygulamasına kesin gözüyle bakılıyor. Piyasada bulunan Samsung Galaxy Note 7 sayısı tam olarak bilinmiyor. Ancak ilk geri çağırma kararı açıklandığı sırada 2.5 milyon Note 7’nin satılmış olduğu belirtilmişti.

Galaxy Note 7, deneyimleme fırsatı bulan pek çok kişide oldukça iyi bir ilk izlenim bırakmıştı. Gelen yorumların ardından Samsung kendisine 20 milyona yakın Note 7 satma gibi bir hedef belirlemişti. Üretim durdurma kararının ardından Samsung hisleri yüzde 8 oranında değer kaybederken, şirketin piyasa değeri 17 milyar dolar azaldı.

İLGİLİ HABERLER