Manşetler

Samsung Galaxy Note 7 Türkiye’de satışa sunuluyor

samsung galaxy note 7Samsung, bu ayın başında ABD’nin New York şehrinde duyurusunu gerçekleştirdiği yeni amiral gemisi Note akıllı telefonu Samsung Galaxy Note 7’yi Türkiye’de satışa sunuyor.

Büyük ekranlı akıllı telefonların öncüsü olan Galaxy Note serisinin altıncı iterasyonu olan Galaxy Note 7, bu yılın başlarında çıkan Galaxy S7 edge ve S7’nin sahip olduğu özellikleri, kapasitif kalem deneyimiyle buluşturuyor. S7 ikilisi gibi cam ve metalin birleşiminden oluşan bir gövdeye sahip olan telefon suya ve toza dayanıklı yapısıyla dikkat çekiyor.

Galaxy Note 7 teknik özellikler bakımından Galaxy S7 edge ile birbirine çok yakın görünüyor. 5.7 inç, 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü Super AMOLED ekran her iki kenara doğru kavis yapıyor. S7 edge’de gördüğümüz Edge uygulamaları, kişileri gibi kenar ekranı uygulamalarını bu telefonda da görüyoruz. Always on olarak adlandırılan, ekranda sürekli telefon, saat, bildirim gibi nesnelerin görünmesi özelliği de Note 7’de daha gelişmiş hâlde yer alıyor.

Türkiye’de satılan Galaxy Note 7’de, S7 edge ile aynı şekilde, sekiz çekirdekli Exynos işlemci ve 4 GB RAM yer alıyor. Ancak 32 GB yerine 64 GB dahili hafıza kapasitesi sunuluyor. Bu arada microSD kart yuvası da Note 7’de mevcut. Yukarıda belirttiğimiz gibi suya ve toza dayanıklı gövde de Note serisi için yeni özelliklerden bir tanesi olarak kayda geçiyor.

Note 7’nin en önemli unsuru olan S Pen, Note 7 ile biraz daha geliştirilmiş. Ucu daha da inceltilmiş, böylelikle daha rahat yazım ve çizim imkanı sağlıyor. GIF animasyon oluşturma, çeviri gibi yeni özelliklerle zenginleşen S Pen deneyimi dahilinde, daha önce ayrı ayrı olan kapasitif kalem uygulamalar Samsung Notes gibi tek çatı altında birleştirilmiş. Bu arada yağlı boya özelliği de S Pen dahilinde sunulan yeni olanaklar arasında yer alıyor. Suya dayanıklı Note 7’nin kapasitif kalemi de su altında kullanım imkanı sunuyor. Ekran ıslakken bile S Pen ile not almak, çizim yapmak mümkün oluyor.

Galaxy Note 7’nin önemli özelliklerinden bir tanesi de iris tarama özelliğinin bulunması. Lansman öncesi en büyük beklentilerden bir tanesi olan bu özellik sayesinde kilit ekranını, herhangi bir şekil, PIN, şifre girmeden açabilirsiniz. Ayrıca iris tarama kullanıcı girişleri için de kullanılıyor. Parmak izi okuyucusu da ana ekran tuşuna entegre edilmiş şekilde yer almaya devam ediyor. Note 7’de kablosuz şarj, hızlı şarj gibi özellikler de mevcut. 3500 mAh kapasiteli pile sahip olan telefon USB-C portu üzerinden şarj ediliyor.

Kamera tarafında Note 7, S7 ve S7 edge’in özelliklerini bünyesinde bulunduruyor. Arkada 12 megapiksel, f/1.7 diyafram açıklıklı kamera bulunuyor. Bu arada Kamera uygulamasının arayüzünde Note 7 ile birlikte çeşitli düzenlemeler yapılmış.

Android 6.0 Marshmallow ile yüklü gelen Galaxy Note 7’de epey sadeleştirilmiş bir kullanıcı arayüzü bulunuyor. Yüklü gelen Samsung uygulamaları ve servisleri dikkat çekiyor. Bunların arasında 15 GB’lık ücretsiz Samsung Cloud depolama alanı da bulunuyor. Samsung’un Knox adı verilen servisi de Note 7’nin göz tarama özelliği ile entegre ediliyor. Güvenli Klasör adı verilen bir klasör de barındıran Note 7’de, buraya taşınan içerikler ve uygulamalar göz taramasıyla açılıyor. Üstelik bu klasörü cihazın içinde gözden uzak başka bir yere de taşımanız mümkün.

Samsung Galaxy Note 7 26 Ağustos tarihinde satışa sunuluyor. Telefonun satış fiyatı 3599 TL olarak belirlendi. Tüketiciler ön sipariş süresince geçerli olan hediye Gear VR kampanyasından, Note 7 piyasaya çıktıktan sonra da yararlanmaya devam edecek. Telefonun siyah, altın ve gümüş olmak üzere üç renk seçeneği de Türkiye’de bulunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER