Teknoloji

Samsung kullanılmayan Galaxy Note 7 parçaları için tedarikçilere ödeme yapacak

galaxy note 7

samsung galaxy note 7Samsung Galaxy Note 7, son dönemlerin teknoloji dünyasında en çok konuşulan ürünü olmaya devam ediyor. Güney Koreli şirket, geçtiğimiz hafta telefonun üretimini durdurduğunu açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından telefon için parça üreten bileşik tedarikçilerinin akıbetinin ne olacağı sorusu akıllara gelmişti. Samsung’dan yapılan son açıklama, bu konuda akıllarda oluşan soruları bir nebze olsun gideriyor.

Samsung’un üretim durdurma kararı, pek çok bileşen tedarikçisinin elinde başka bir cihazda kullanılamayacak çok sayıda parça kalmasına yol açmıştı. Buna ek olarak, Güney Koreli şirket yaşanan aşırı ısınma ve patlamaların nedenini de henüz açıklamış değil. Bu da tedarikçilerin elinde kalan parçalardan birinin yaşananların sebebi olabileceği ihtimalini canlı tutuyor. Söz konusu ihtimal de elde kalan parçalara bir işlev kazandırılmasını iyiden iyiye zorlaştırıyor.

Yukarıdaki sebeplerin getirdiği belirsizliklerden dolayı sıkıntılar yaşayan bileşen tedarikçilerini rahatlatan açıklama ise Samsung’dan geldi. Güney Koreli şirket, kullanılamayan Galaxy Note 7 parçaları için de tedarikçilere ödeme yapacağını duyurdu. Buna ek olarak, Samsung henüz üretimi bitmeyen telefon parçalarının ve bu parçaların üretiminde kullanılan malzemelerin bedelini de karşılayacağını açıkladı.

Samsung Galaxy Note 7 bileşen tedarikçilerine diğer telefonları için ekstra sipariş vermeyi ve böylelikle tedarikçilerin Galaxy Note 7 üretiminin durdurulmasından doğan zararlarını telafi etmeyi de değerlendiriyor.

Samsung Galaxy Note 7 hüsranı Güney Kore hükümetini de korkutmuştu

Güney Kore hükümeti, bir süre önce Galaxy Note 7 hüsranının ülke ekonomisine yapabileceği olumsuz etkiden çekindiğini açıkça ortaya koymuştu. Açıklamada özellikle şirketin ülke içindeki bileşen tedarikçilerinin durumunun endişe yarattığı belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER