Teknoloji

Samsung’un aceleci tavrı Galaxy Note 7’nin sonunu getirdi

samsung galaxy note 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 7Samsung büyük umutlarla tanıttığı Galaxy Note 7’yi tanıtımdan bir ay sonra ortaya çıkan problemlerin ardından önce geri çağırmış, sonra yeni serinin dağıtımına başlamış; ancak sonunda telefonun satışını ve üretimini tamamen durdurmuştu. Akıllı telefonun bu kısa ama hareketli ve üzücü macerasının şekillenmesine neden olan kararların ne olduğu da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Samsung’un mobil şefi DJ Koh, ilk geri çağırma kararını hızlı biçimde almak için yeterli kanıtın bulunduğunu düşündü. Koh’un haberlerin ortaya çıkmasının ardından cihazı geri çağırmanın atılacak en iyi adım olduğuna inandığı belirtildi. Şirketin insanları belirsiz bir durumda bırakmamak adına bu yönde bir karar aldığı da kaynakların verdiği bilgiler arasında bulunuyor. Durumun ciddiyeti henüz tam olarak anlaşılamamışken Samsung’un aldığı bu kararın sadece Koh’un insiyatifinde şekillenmediği de dile getirilen başka bir iddia. Şirketin varisi ve başkan yardımcısı Lee Jae-yong’un da bu kararı destekleyenlerden biri olduğu söyleniyor. Lee Jae-yong’un Samsung’u daha şeffaf bir hâle getirme isteği, bu desteğin temel nedeni olarak görülüyor.

Samsung Galaxy Note 7 ile ilgili problemin ne olduğu halen tam olarak bilinmiyor. Ancak Koh ve Lee’nin ABD’li Verizon gibi mobil operatörlerden gelen baskılara boyun eğdiği ve telefonun durumu konusunda sorumluluğu üstlendiği düşünülüyor. Bazı yöneticiler pil alanının bataryanın kapasitesine kıyasla küçük olabileceği teorisini yeniden dillendiriyor.

Samsung Galaxy Note 7 macerasının etkilediği tek şey, Güney Koreli elektronik devinin itibarı olmadı. Gelen haberlere göre, Galaxy Note 7’nin sorununu bulmak adına harcanan mesai Galaxy S8 çalışmalarında iki hafta gecikmeye yol açtı. Bu gecikme çok büyük olmasa da, Samsung’un telefonun çıkışı için belirlediği ilk takvimi sarsabileceği belirtildi. Güney Koreli şirketin Galaxy S8 modellerini şubat ayının sonunda Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtması bekleniyor. Ancak yeterli boşluğun bulunamaması durumunda burada planlanan etkinliğin gerçekleşemeyebileceği belirtiliyor.

Samsung Galaxy Note 7 ile ilgili esas sorun hâlâ araştırılıyor

Güney Koreli şirket, Galaxy Note 7 ile ilgili esas sorunun ne olduğunu bulmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalarda ne gibi bulgulara ulaşıldığı ise henüz bilinmiyor. Samsung’un S8 konusunda işleri yavaştan alması doğal olsa da, takvimde yaşanacak gecikmeler potansiyel satış kaybı anlamına geliyor. Note 7, şirket için hem para hem de itibar kaybına sebep olmuştu. Galaxy S8 ile Samsung’un güvenlik bakımından bir probleme yol açmadan üst sınıf bir telefon üretebildiğini hatırlatması gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER