Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7 altı yaşındaki bir çocuğun yaralanmasına neden oldu

samsung galaxy note 7

samsung galaxy note 7Samsung’un dünya çapında geri çağırdığı en son amiral gemisi Android telefonu Galaxy Note 7 ile ilgili yeni olayların haberlerini almaya devam ediyoruz. Son olarak Brooklyn New York’ta, geçtiğimiz cumartesi akşamı meydana gelen bir olayda altı yaşındaki bir erkek çocuğu, elindeki Samsung Galaxy Note 7’nin patlaması sonucu yaralandı. Ambulansla yakındaki hastanelerden birisine kaldırılan çocuğun vücudunda yanıkların oluştuğu bildirildi.

Yaralanan çocuğun büyük annesi Linda Lewis, pilin patladığı sırada torununun telefonda video izlediğini söyledi. Ayrıca çıkan yangının evdeki alarmı da tetiklediğini kaydetti. Neyse ki, çocuk olayı hafif yararlı şekilde atlattı ve hastaneden taburcu oldu. Aile, olayın ardından Samsung ile temasa geçti. Bir Samsung sözcüsü, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Lewis ailesiyle temasa geçildiğini, onlar ve çocukları için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtti. Ayrıca müşteri güvenliğinin en öncelikli konu olduğunı ve konunun araştırıldığını da dile getirdi.

Samsung tüm Galaxy Note 7 sahiplerine cihazlarını kapatmalarını ve değiştirmelerini söylüyor. Şirketin 30 Eylülden sonra geri çağrılan tüm ürünleri etkisizleştireceği söyleniyor. O zamana kadar telefonu kapatmanız ve iade ederek Samsung’un sunduğu çözümlerden bir tanesini tercih etmeniz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER