Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7 bataryasını kendi standartları içinde test etmiş

galaxy note 7

samsung galaxy note 7Samsung Galaxy Note 7 için satış ve üretim durdurma kararı alınmış olsa da, bu durum akıllı telefonla ilgili olarak yeni bilgilerin gün yüzüne çıkması için engel teşkil etmiyor. Gelen haberlere göre, Güney Koreli şirket Galaxy Note 7’ye yerleştirdiği bataryaları üçüncü taraf bir laboratuvarla çalışmak yerine kendi içinde test etti. Aralarında Apple’ın da bulunduğu pek çok üretici, bataryalarını kablosuz endüstrisi ticaret grubu CTIA tarafından onaylanmış 28 laboratuvardan birine test ettiriyor.

Batarya testleri, telefonların IEEE tarafından belirlenen standartlara uyup uymadıklarını görme amacıyla gerçekleştiriliyor. IEEE’nin iddiasına göre, Samsung batarya testlerini kendi standartlarıyla gerçekleştiren tek şirket.

Samsung sözcüsü tarafından yapılan açıklama da, bu iddiayı dolaylı da olsa doğruluyor. Şirket kendi içinde gerçekleştirdiği testlerde hem orijinal hem de ikinci seri Note 7 telefonlarında herhangi bir soruna rastlanmadığını açıklamıştı. Ancak Güney Koreli şirket, eylül ayı içinde batarya kaynaklı bir problemi işaret etmişti. Dolayısıyla bu tutum değişikliği kulağa biraz şaşırtıcı geliyor.

Motorola gibi şirketler de bataryalarını kendi içinde test ediyor. Ancak bu şirketlerin hepsi, CTIA tarafından onay almak için üçüncü taraf laboratuvarlarla da işbirliğine gidiyor. Samsung’un Galaxy Note 7 için bu yolu izlemediği belirtiliyor.

Samsung Galaxy Note 7 üretimi geçtiğimiz hafta durdurulmuştu

Samsung, geçtiğimiz hafta Galaxy Note 7’nin satışını ve üretimini durdurma kararını kamuoyuna açıklamıştı. Şirket, yaşananların ardından ürünlerinin kalite kontrol sürecinde değişikliğe gideceğini de duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER