Manşetler

Samsung Galaxy Note 5’in S Pen’ini ters yerleştirmek zarar verebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung-galaxy-note-5-s-pen-260815

Samsung Galaxy Note 5 yenilenen tasarımı ve malzemeleriyle Galaxy S6 ve S6 edge’in çizgisini yakaladı, gerçekten de ilgi çekici bir cihaz olarak tüketicilerin karşısına çıktı. Ancak Samsung’un en yeni Note telefonunun bir tasarım kusuru barındırdığı ve bunun da önemli bir kusur olduğu söyleniyor.

Telefonun S Pen kapasitif kalemi gövdede bulunan yuvaya iki farklı taraftan da yerleştirilebiliyor. Bu, önceki S Pen tasarımlarına göre dikkat çeken bir değişiklik, ancak bir taraftan yerleşim yaptığınızda Note’un işlevlerine kalıcı zarar verme durumu söz konusu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Samsung Galaxy Note 5 tanıtıldı

Eğer S Pen’i yuvasına yanlış taraftan sokarsanız, onu tekrar yuvasından çıkarmakta zorlanabilirsiniz. Daha da önemlisi Note’un kalem algılama özelliğini devre dışı bırakma ihtimali söz konusu. Anlayacağınız, karşımızda çok küçük bir hatanın yol açabileceği büyük bir problem bulunuyor.

Samsung bu konuyla ilgili olarak bir cevap yayınladı ve cevapta kullanıcıların ürünü kullanmaya başlamadan önce kullanım kılavuzunu dikkatli şekilde okumaları tavsiye edildi. Çünkü bu durum kullanım kılavuzunda belirtiliyormuş.

“Galaxy Note5 kullanıcılarının S pen kapasitif kalemi diğer taraftan yerleştirmenin yol açabileceği beklenmeyen senaryoyu yaşamamak için kullanım kılavuzunda belirtilen yönergeleri takip etmesini şiddetle tavsiye ederiz.”

samsung-galaxy-note-5-kilavuz-260815

Hatırlarsanız, iPhone 4’te anten problemi yaşandığında Apple’dan kullanıcıların telefonu elde yanlış tuttukları şeklinde bir cevap gelmişti. Samsung’un “kalemi yanlış yönde yerleştiriyorsunuz” şeklindeki açıklaması da bunu hatırlatıyor.

İLGİLİ HABERLER